Početna strana > Hronika > Peter Sijarto: Sankcije koje je Evropska unija uvela protiv Moskve su propale. Ove mere su nanele više štete Uniji nego Rusiji
Hronika

Peter Sijarto: Sankcije koje je Evropska unija uvela protiv Moskve su propale. Ove mere su nanele više štete Uniji nego Rusiji

PDF Štampa El. pošta
subota, 23. septembar 2023.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto ponovo je kritikovao sankcije koje je Evropska unija uvela protiv Moskve, rekavši da su ove mere nanele više štete Uniji nego Rusiji. 

"Naš stav je da sankcije nisu efikasne. One su propale", ocenio je on.

"Nadam se da ćemo u jednom trenutku moći da se vratimo civilizovanoj saradnji između Istoka i Zapada, jer to odgovara našim interesima", dodao je. 

Sijarto će, inače, uskoro posetiti Moskvu. Kako je juče izjavio, poseta je planirana za period od 11. do 13. oktobra, a razlog posete je učešće u takozvanoj Ruskoj energetskoj nedelji. U Rusiji, Sijarto će razgovarati i sa zamenikom premijera Rusije Aleksandrom Novakom, a tema će biti energetska saradnja, za koju je mađarski diplomata rekao da je od izuzetne važnosti za Budimpeštu i njenu energetsku sigurnost. 

Proteklog dana, Sijarto se sreo i sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, uprkos, kako je i sam kazao, pritiscima EU i NATO zemalja da se taj sastanak ne održi.

(RT)