Početna strana > Hronika > PES: Odavno primetna namera Milatovića da opstruira rad Vlade i partije
Hronika

PES: Odavno primetna namera Milatovića da opstruira rad Vlade i partije

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 25. februar 2024.

Vladajuća crnogorska stranka Evropa sad saopštila je da je davno primetna namera predsednika države Jakova Milatovića da opstruira rad vlade i partije, što je kulminiralo njegovom današnjom ostavkom na sve stranačke funkcije.

U saopštenjuu se navodi da je od preuzimanja vlasti Pokret Evropa sad doprineo smanjenju tenzija u društvu i rešavanju problema dijalogom sa svim političkim i društvenim akterima, što je rezultiralo izborom ključnih funkcija u pravosuđu, uspešnim popisom i povećanjem minimalnih penzija na 450 evra.

Dodaje se da je vlada uspela da odblokira proces evropskih integracija i da je Crna Gora sada bliža ulasku u Evropsku uniju nego ikad ranije, čime su na najbolji način afirmisane evropske vrednosti.

Iz stranke su poručili da će nastaviti da se zalažu za izbor kompetentnih pojedinaca na ključne funkcije, iako razumeju da to predstavlja novost na političkoj sceni i da se tome protive neke političke strukture, pa čak i pojedinci koji su do skoro bili u stranci.

Nadamo se, dodaje se, da će zbog javnog interesa aktuelni predsednik smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti, da će se, za razliku od dosadašnjeg postupanja, voditi interesima građana, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti.

Verujemo da je zato dobro što je Milatović shvatio da je vreme da napusti Pokret Evropa sad, kako društvo ne bi trpelo zbog ličnih nezadovoljstava. Ovo je način da se odnosi postave na novim osnovama koje će, nadamo se, biti kvalitetnije, a važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u ostavci kazao – da konačno počne da radi u interesu građana, umesto na ličnoj promociji, stoji u saopštenju.

(Fonet)