Početna strana > Hronika > Pavel Klimkin: Zelenski ne bi trebalo da komunicira sa Putinom na isti način kao sa Porošenkom tokom predizborne kampanje
Hronika

Pavel Klimkin: Zelenski ne bi trebalo da komunicira sa Putinom na isti način kao sa Porošenkom tokom predizborne kampanje

PDF Štampa El. pošta
sreda, 10. jul 2019.

 Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin naveo je tri uslova pod kojima Kijev, po njegovom mišljenju, može da se „suprotstavi“ Rusiji.

Prema rečima ministra, radi se o „jasnoj strategiji, koordinisanosti akcija i podršci međunarodnih partnera“, napisao je Klimkin na svom nalogu na Fejsbuku komentarišući predlog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog ruskom kolegi Vladimiru Putinu da se u Minsku održe pregovori uz učešće stanih lidera o pitanju Krima i sukobu u Donbasu.

S tim u vezi portparo Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će se taj predlog razmotriti.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova takođe je naveo da Zelenski ne bi trebalo da komunicira sa Putinom „na isti način“ kao sa bivšim predsednikom Petrom Porošenkom tokom predizborne kampanje.

Pitanje rešavanja situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, i na sastancima kontakt grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta koji regulišu korake za deeskalaciju sukoba, i u „normandijskom formatu (Rusija, Francuska, Nemačka, Ukrajina). Međutim, i nakon sporazuma o primirju između sukobljenih i dalje dolazi do razmene vatre.

(Sputnik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner