Početna strana > Hronika > Oliver Ivanović: Izbori u Srbiji odložili bi dijalog
Hronika

Oliver Ivanović: Izbori u Srbiji odložili bi dijalog

PDF Štampa El. pošta
utorak, 19. april 2011.

Kosovska Mitrovica -- Raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora u Srbiji moglo bi da prekine dijalog između Prištini i Beogradu smatraju u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju.

Državni sekretar Ministarstva Oliver Ivanović je rekao da "nije za očekivati da se u jeku predizborne kampanje vodi računa o stvarima poput dijaloga".

"Kao što su Albanci odložili početak razgovora zbog predizborne kampanje i izbora, tako se može očekivati da se i sa naše strane povuče sličan potez", dodao je on.

Ivanović je u izjavi Tanjugu naglasio da je teško očekivati da bi u predizbornoj kampanji bilo ko racionalno razmišljao o temama koje jesu jako bitne - ali su u vreme predizborne kampanje u drugom planu.

Mišljenje predsednika opštine Kosovska Mitrovica i predsednika opštinskog odbora Srpske napredne stranke Krstimira Pantića o vezi izbora i dijaloga je potpuno suprotno.

Pantić je Tanjugu rekao da smatra da raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora ne bi dovelo do prekida dijaloga između vlasti u Prištini i Beogradu.

Albanci imaju sličnih problema od smene njihovog predsednika do izbora novog i sve to nije dovelo do prekida dijaloga - tako da u slučaju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji neće doći do prekida dijaloga, uveren je Pantić.

(Tanjug)