Početna strana > Hronika > Olaf Šolc: Sukob u Ukrajini može trajati i četiri godine. Učinićemo sve kako bismo mogli da nastavimo da pružamo podršku Kijevu onoliko koliko bude potrebno
Hronika

Olaf Šolc: Sukob u Ukrajini može trajati i četiri godine. Učinićemo sve kako bismo mogli da nastavimo da pružamo podršku Kijevu onoliko koliko bude potrebno

PDF Štampa El. pošta
subota, 01. april 2023.

Nemački kancelar Olaf Šolc smatra da je moguće da sukob u Ukrajini traje i do 2027. godine.

„Učinićemo sve kako bismo mogli da nastavimo da pružamo podršku Kijevu onoliko koliko bude potrebno. Uostalom, može se desiti da taj rat traje dve, tri, četiri godine što će biti izazov za sve nas“, rekao je Šolc na konferenciji lista „Frankfurter algemajne cajtung“.

Nakon njega se obratio zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine i bivši ambasador u Berlinu Andrej Meljnik koji nije podržao prognozu Šolca, istakavši da Ukrajina ne želi „još dugo“ da učestvuje u sukobu zbog velikih gubitaka.

„Nadamo se da ćemo dostići mir još ove godine. Da bi se to dogodilo potrebna nam je velika podrška naših saveznika“, rekao je Meljnik koji se uključio na konferenciju putem video-veze.

S tim u vezi, Meljnik je zatražio od SAD i Nemačke da Kijevu isporuče tenkove i lovce.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner