Početna strana > Hronika > NSPM: Aleksandar Vučić u svom nastupu pred Generalnom skupštinom UN pogrešio broj rezolucije SB na koju se Srbija godinama poziva u svom osporavanju kosovske nezavisnosti - nazvao je „Rezolucija 1944“
Hronika

NSPM: Aleksandar Vučić u svom nastupu pred Generalnom skupštinom UN pogrešio broj rezolucije SB na koju se Srbija godinama poziva u svom osporavanju kosovske nezavisnosti - nazvao je „Rezolucija 1944“

PDF Štampa El. pošta
subota, 05. oktobar 2019.

Deluje kao da je šala ili „Njuz net“. Ali, nažalost, predsednik Srbije izgleda ne zna kako se zove ključna rezolucija Saveta bezbednosti, na koju se država Srbija godinama poziva i oslanja u svom osporavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova?!

Da li zbog toga što je u svojim nastupima retko pominje, ili iz nekog drugog razloga, u svom obraćanju pred Generalnom skupštinom UN Vučić je pogrešno imenovao ovu rezoluciju, odnosno pogrešio njen broj – nazvavši je „Rezolucija 19-44” (“Resolution nineteen forty four)“.

  

Pogledajte snimak koji to pokazuje:

Inače ta rezolucija o kojoj se godinama govori u srpskoj javnosti, pa i svetskim diplomatskim krugovima nosi oznaku „Rezolucija 1244“.

Saznali smo da pogrešno imenovana rezolucija ipak postoji. Doneta je 14. oktobra 2010, a odnosi se na suverenitet i teritorijalni integritet Haitija, kao i na otklanjanje posledica zemljotresa od 12. januara 2010.

  

(NSPM)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner