Početna strana > Hronika > Nove mere Vlade Srbije za sprečavanje širenja koronavirusa: Zatvaraju se kladionice, kockarnice, frizerski i kozmetički saloni...
Hronika

Nove mere Vlade Srbije za sprečavanje širenja koronavirusa: Zatvaraju se kladionice, kockarnice, frizerski i kozmetički saloni...

PDF Štampa El. pošta
sreda, 01. april 2020.

 Beograd -- Vlada Srbije donela je danas nove mere u vezi sa sprečavanjem širenja virusa kovid 19.

Odlučeno je da se u potpunosti zabrani rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane.

Doneta je i odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

Vlada je odlučila i da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljeg budu spuštene na pola koplja.

S obzirom na specifične potrebe koje trenutna situacija nameće, odlučeno je za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28, a to se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i vojske.

"Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti", navodi se u saopštenju vlade.

Dodaje se da će vlada nastaviti da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom kovid 19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

"Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici", poručuju iz Vlade Srbije.

Videti još:

 Goran Vesić: Frizerski saloni, sportske kladionice i slični objekti ne mogu da rade ukoliko ne primaju samo po jednu osobu

(Tanjug)