Početna strana > Hronika > Nova.rs: Biznismen koji je kupio Geneks kulu pre dve godine bio je uhapšen zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom. N1: Aleksandar Jovanović Ćuta na kratko prekinuo licitaciju, pozvana i policija
Hronika

Nova.rs: Biznismen koji je kupio Geneks kulu pre dve godine bio je uhapšen zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom. N1: Aleksandar Jovanović Ćuta na kratko prekinuo licitaciju, pozvana i policija

PDF Štampa El. pošta
utorak, 07. februar 2023.

Geneks kulu je danas, na javnom nadmetanju, za 2,4 milijarde dinara, kupila firma Eureka bar d.o.o. Od sedam zainteresovanih kupaca, najviše novca je ponudila firma čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković - kontroverzni biznismen koji je vlasnik brojnih beogradskih ugostiteljskih objekata. Pored toga što se bavi ugostiteljstvom, Kajmaković je pre dve godine bio uhapšen zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom, piše portal Nova.rs.

Nova.rs navodi da je Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, vlasnik restorana „Temperament“ koji se nalazi u Beton hali, potom noćnog kluba „Lafayette“ u Karađorđevoj ulici, kluba „Casina“ na Terazijama. Takođe, u svom vlasništvu poseduje i hotel „Casina“, zatim klub „Teatro“ u Sarajevskoj, te splav „Port“ kod Ušća. Spisak se ovde ne završava, s obzirom na to da je Kajmaković vlasnik i kafića „Caffe Theatre“ poznatiji pod nazivom „Kod konja“, potom kafića „Boutique“ i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“.

Takođe, prema navodima Nova.rs, on poseduje i i vozni park, među automobilima koje ima su „maserati“, nekoliko džipova, među kojima je i „hummer“.

Nova.rs podseća da je Kajmaković 2021. godine bio uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom.

Prodata Geneks kula za 2,4 milijarde dinara

Geneks kula je prodata za 2,4 milijarde dinara. Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a ko će potpisati ugovor još neko vreme će biti nepoznanica, pošto je krajnju cenu izlicitirao - zastupnik kupca.

Sedam kupaca nadmetalo se za kupovinu Geneks kule čija je početna cena bila 834 miliona dinara.

Licitaciju u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na kratko je prekinuo narodni poslanik i ekološki aktivista, Aleksandar Jovanović Ćuta, pa je pozvana i policija. Prisutna je i Radmila Vasić iz Dveri. Ćuta i Vasić sve vreme su, dok je trajala licitacija, uzvikivali: „Ne prihvatamo“.

Geneks kulu su, podsetimo, prvo nudili za dve milijarde dinara. Pa za 1,46 milijardi dinara. Sada, treći put za manje od godinu dana, Geneks kula u Beogradu – tačnije njen poslovni ceo – početkom januara ponuđena je na prodaju za nešto više od 834 miliona dinara.

Prvi put se u oglasu pojavila i napomena stečajnog upravnika da je Geneks kula – spomenik kulture još od 2021. godine i da Republika Srbija ima pravo preče kupovine.

Do trećeg kruga se došlo, ali je prodaja išla kroz javnu licitaciju.

Novi vlasnik upravo je kupio poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

Stambeno-poslovni centar Geneks proglašen je za spomenik kulture u novembru 2021. godine, podseća se u oglasu stečajnog upravnika.

(Nova.rs, N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner