Početna strana > Hronika > Noam Čomski: SAD su izolovane van engleskog govornog područja. 90% svetske populacije se ne slaže sa sankcijama Rusiji. Samo su evropske elite sa njima, ali ne i sami narodi
Hronika

Noam Čomski: SAD su izolovane van engleskog govornog područja. 90% svetske populacije se ne slaže sa sankcijama Rusiji. Samo su evropske elite sa njima, ali ne i sami narodi

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 05. mart 2023.

 Izjava potpredsednice SAD Kamale Haris na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu o podršci Ukrajini izazvala je smeh širom sveta, rekao je američki filozof, istoričar i lingvista Noam Čomski u intervjuu za jutjub kanal "In context".

- Njene reči upućene zemljama Globalnog juga da "kada jedna zemlja napadne drugu, onda je ceo svet u opasnosti", izazivaju smeh. Bilo kome osim Sjedinjenim Državama priliči da priča o ovome. I očigledno je da se ovako ne treba obraćati Globalnom jugu. Ovo je šala. Naravno, oni su pristojni ljudi i samo su joj ljubazno rekli – bez nas - rekao je Čomski.

Čomski smatra da su se jedna za drugom države dizale i govorile – ovo nije naš sukob. Želimo mir i kraj ove noćne more, a ne eskalaciju: Indija, Indonezija, Brazil, Kolumbija, Afrika i tako dalje, rekao je filozof.

Prema njegovom mišljenju, SAD su izolovane van engleskog govornog područja.

- Samo su evropske elite sa njima. Ali ne i sami narodi, unutar kojih nema jedinstva, odnosno elite. Sa mogućim izuzetkom Francuske. I to je sve. Ostatak sveta nije sa njima. 90 % svetske populacije se ne slaže sa sankcijama - rekao je on.

(informer-ria)