Početna strana > Hronika > Nikolas Maduro uputio pismo Vladimiru Putinu u kojem izražava spremnost za unapređenjem saradnje Venecuele i Rusije
Hronika

Nikolas Maduro uputio pismo Vladimiru Putinu u kojem izražava spremnost za unapređenjem saradnje Venecuele i Rusije

PDF Štampa El. pošta
utorak, 17. mart 2015.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro uputio je pismo svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu u kojem izražava spremnost Karakasa za unapređenjem saradnje sa Moskvom, naročito u okviru Saveta bezbednosti UN.

"Još jednom mogu da potvrdim našu spremnost da tesno sarađujemo sa Vašom vladom u okviru Saveta bezbednosti UN i drugih organizacija, kako bismo dali doprinos međunarodnoj pravdi i miru u svetu, braneći ujedno dostojanstvo našeg naroda", poručio je Maduro.

Venecuelanski predsednik je u pismu takođe izrazio očekivanje da će Karakas i Moskva značajno unaparediti diplomatske odnose koji traju već 61 godinu.

"Nadam se da ćemo se uskoro sresti ovde (u Karakasu). Vi treba da znate da je ovo Vaš dom", napisao je Maduro šefu ruske države.

Venecuela je nestalna članica Saveta bezbednosti UN od oktobra 2014. godine, a mandat joj ističe krajem 2016. godine. Ta južnoamerička država podržala je stav Rusije povodom ukrajinske krize, kao i mnogih drugih pitanja u međunarodnoj politici.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner