Početna strana > Hronika > Nikolaj Patrušev: Događaji u Ukrajini nisu sukob između Moskve i Kijeva, već vojna konfrontacija NATO-a, a pre svega SAD i Velike Britanije sa Rusijom
Hronika

Nikolaj Patrušev: Događaji u Ukrajini nisu sukob između Moskve i Kijeva, već vojna konfrontacija NATO-a, a pre svega SAD i Velike Britanije sa Rusijom

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 09. januar 2023.

Događaji u Ukrajini nisu sukob između Moskve i Kijeva, već vojna konfrontacija NATO-a, a pre svega SAD i Velike Britanije sa Rusijom, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev u intervjuu listu „Argumenti i fakti“.

„Mi ne ratujemo protiv Ukrajine, jer mi ne možemo da mrzimo običan ukrajinski svet. Ukrajinske tradicije su bliske Rusima, kao što je i nasleđe ruskog naroda neodvojivo od kulture Ukrajinaca. I što brže građani Ukrajine shvate da njihovim rukama Zapad ratuje protiv Rusije, više će se života sačuvati. Mnogi su to odavno spoznali, ali se plaše da priznaju, plaše se osvete“, dodao je on.

Patrušev je istakao da, plašeći se direktnog sukoba, NATO instruktori guraju u smrt ukrajinske vojnike.

„Specijalnom vojnom operacijom Rusija oslobađa svoje regione od okupacije i trebalo bi da dovede do kraja krvavi eksperiment Zapada kojim se uništava bratski ukrajinski narod“, rekao je Patrušev.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije je naveo da je celokupna priča o Ukrajini započeta u Vašingtonu, kako bi se uvežbala tehnologija razgraničenja i huškanja jednog naroda. Milionima ljudi brane da govore na maternjem ruskom jeziku i teraju ih da zaborave svoje korene. Zapad zarad svojih ambicija, praktično, uništava ukrajinski narod, prisiljavajući vojno sposobne ljude da umiru na bojnom polju, a ostatak stanovništva gura u siromaštvo, naveo je Patrušev.

On je zaključio da postoji mogućnost da Zapad preduzima korake kako bi spasio i najokorelije ukrajinske neonaciste kako bi pripremali državne udare i diverzije u drugim zemljama i zaključio, da će neonacistički kriminalci biti kažnjeni.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner