Početna strana > Hronika > Nikolaj Patrušev: Anglosaksonci neće zaustaviti „proksi rat“ protiv Rusije i njenih saveznika, čak i kada se završi „vruća faza“ sukoba u Ukrajini
Hronika

Nikolaj Patrušev: Anglosaksonci neće zaustaviti „proksi rat“ protiv Rusije i njenih saveznika, čak i kada se završi „vruća faza“ sukoba u Ukrajini

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 26. januar 2023.

Događaji u Ukrajini su rezultat višegodišnjih priprema SAD za hibridni rat protiv Ruske Federacije i pokušaj da se spreči formiranje multipolarnog sveta, poručio je Sekretar Saveta bezbednosti Rusije

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev rekao je da Anglosaksonci neće zaustaviti rat sa Ruskom Federacijom ni nakon završetka "vruće faze" sukoba u Ukrajini, prenose "RIA Novosti".

"Neophodno je razumeti da čak i kada se završi 'vruća faza' sukoba u Ukrajini, anglosaksonski svet neće zaustaviti proksi rat protiv Rusije i njenih saveznika", rekao je Patrušev danas na sastanku o obuci inženjerskog osoblja za brodogradnju i mornaricu u Sankt Peterburgu.

Kako je naveo, tok specijalne vojne operacije u Ukrajini pokazuje da SAD i NATO nameravaju da nastave da ulažu napore da odugovlače ovaj vojni sukob i da su postali njegovi učesnici.

Patrušev je naglasio da su događaji u Ukrajini rezultat višegodišnjih priprema SAD za hibridni rat protiv Ruske Federacije i pokušaj da se spreči formiranje multipolarnog sveta.

On je ranije izjavio da Moskva nije u ratu sa Kijevom i da sadašnji sukob predstavlja još jedan pokušaj Zapada da se obračuna sa Rusijom, ali preko leđa preko Ukrajinaca.

"Događaji u Ukrajini ne odražavaju sukob Moskve i Kijeva, ovo je vojni sukob NATO-a, svega SAD i Engleske sa Rusijom. Plašeći se direktnog kontakta, instruktori NATO-a teraju ukrajinske momke u sigurnu smrt", rekao je on u intervjuu za aif.ru.

Patrušev je dodao da Rusija "oslobađa svoje regione od okupacije kao i da mora da stavi tačku na krvavi eksperiment Zapada da uništi bratski ukrajinski narod".

"Mi nismo u ratu sa Ukrajinom, jer mi jednostavno ne možemo imati mržnju prema običnim Ukrajincima", naglasio je on.

Sekretar Saveta bezbednosti je dodao da je ukrajinska tradicija bliska narodu Rusije, kao što je nasleđe ruskog naroda neodvojivo od kulture Ukrajinaca.

(RT Balkan)