Početna strana > Hronika > Nikola Selaković sveštenstvu SPC na KiM: Otkud nesrećni članovi crkve na istoj strani sa ojađenom srpskom opozicijom, Natašom Kandić i Sonjom Biserko; Đurić: Zahvaljujem se Srpskoj listi zbog hrabrosti da podnesu tu „neverovatnu kampanju laži“
Hronika

Nikola Selaković sveštenstvu SPC na KiM: Otkud nesrećni članovi crkve na istoj strani sa ojađenom srpskom opozicijom, Natašom Kandić i Sonjom Biserko; Đurić: Zahvaljujem se Srpskoj listi zbog hrabrosti da podnesu tu „neverovatnu kampanju laži“

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 09. avgust 2018.

Na sastanku sa Srpskom listom u Kosovskoj Mitrovici generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković i direktor kancelarije za KiM MarkoĐurić napali su sveštenstvo raško-prizrenske eparhije i episkopa Teodosija, koje su nazvali "nesrećnim članovima SPC".

Ovakvom izjavom, stavili su Episkopa Raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog Teodosija i Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u isti koš sa Natašom Kandić, kao da su episkopi crkve zagovornici nezavisnog Kosova samo zato što su protiv podele Kosova posle koga dolazi priznanje nezavisnosti Kosova.

Selaković je optužujući sveštenstvo SPC na Kosovu, rekao: "Pozivaju se na Boga i Jevanđelje a postideli bi se pred Patrijarhom Čarnojevićem koji je spasavao narod. Oni zaboravljaju na to."

Apelujući na Srbe da sačuvaju jedinstvo, Selaković je upitao „nije li čudno što su se odjednom na istoj strani našli i oni kojima su puna usta borbe za srpsko Kosovo s onima koje je nagrađivalo, odlikovalo i slavilo takozvano nezavisno Kosovo“.

 „Otkud na istoj strani i predstavnici ojađene srpske opozicije i neki nesrećni članovi SPC, ali i Nataša Kandić i Sonja Biserko, oni kojima su u Prištini dodeljivali odlikovanja i nazive ulica. I svi nas oni ubeđuju u jednu stvar da je bolje da celo Kosovo i Metohija  budu takozvano nezavisno albansko Kosovo, da se u to ne dira. Da je to kao sveto pismo. I nije im važno ni što u Suvoj Reci, Kačaniku, Glogovcu, nema nijednog Srbina, ni sprskog popa, ni monaha… Ja danas želim da postavim pitanje – treba li svi da idemo tim putem pa da čekamo da u jednom po jednom mestu tiho nestajemo i samo sledimo tu priču ili treba da čuvamo ono što čuva nadu, život, Srbiju. To su ljudi“, naveo je Selaković.

On se predstavnicima Srpske liste zahvalio jer nisu naseli na priče koje su pojedinci pokušali da fabrikuju.

„Kriju se neretko i iza imena naše crkve pokušavajući sve vreme da vas zavaraju, da stvore atmosferu da ispadne da niste na istoj strani sa svojim predsednikom, Srbijom, pokušavajući da fabrikuju priču u kojoj svi organi vlasti ne brinu o svome narodu, o Kosovu i Metohiji i pokušavaju da vam prikažu da se ovde priprema u nekom dogovoru između nas kao dela srpskog rukovodstva i albanskog rukovodstva u Prištini neki scenario. Koliko su namere bile ozbiljne svedoči i činjenica da su ijedan mali deo na sreću SPC pokušavali da uvuku u ovu priču. Hvala vam što niste naseli“, rekao je Selaković.

Marko Đurić: Zahvaljujem predstavnicima Srpske liste na zbog izdržljivosti i hrabrosti da podnesu „tu neverovatnu kampanju laži“ 

Đurić se zahvalio predstavnicima Srpske liste na zbog izdržljivosti i hrabrosti da podnesu „tu neverovatnu kampanju laži“.

„Posebno želim da se obratim vama i Srpskoj listi i onih 90 posto građana koji su shvatili važnost da se ujedinimo oko politike iz Beograda, koja nije privatna politika već jedinstvena državna politika. I uspeli smo u tome da u jednom teškom vremenu u ruke državi stavimo najjači politički adut, a to je sloga srpskih predstavnika. I ne želim ni da govorim koliko bi situacija bila neuporedivo teža da nije tako, da je na čelu svake opštine različita partija, pa da znaju da u budućnosti ne moraju da razgovaraju ni sa predsednikom, ni sa Vladom već kao na pijaci. Vi ste ti koji su to omogućili“, naveo je Đurić.

On je građanima obećao da će, štagod da bude rešenje za Kosovo, imati samo više - „više i novca i bezbednosti i podrške i više Srbije na Kosovu“.

(pouke.org, Insajder, Tanjug)

Videti još: Aleksandar Vučić Srbima na KiM: Dolazim u septembru da razgovaramo o budućnosti – nijedna odluka neće biti doneta bez vas; pritisnuti smo sa svih strana - od Albanaca, spolja, ali i od građana srpske nacionalnosti

Goran Rakić: „Srpska lista“ i srpski narod na KiM imaju puno poverenje u Vučića - do sada nismo imali kome da se obratimo u Beogradu po pitanju KiM

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner