Početna strana > Hronika > Nikola Selaković: Očekujemo od UN odgovarajuće reakcije na poteze Prištine i kršenje Rezolucije 1244
Hronika

Nikola Selaković: Očekujemo od UN odgovarajuće reakcije na poteze Prištine i kršenje Rezolucije 1244

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 11. oktobar 2021.

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković rekao je danas u razgovoru sa predstavnikom Ujedinjenih nacija Miroslavom Jenčom da se od UN očekuje blagovremena i vidljiva reakcija na nastojanja Prištine da destabilizuje region.

Selaković je sa Jenčom razgovarao na marginama jubileja Pokreta nesvrstanih o nedavnim incidentima na administrativnim prelazima sa KiM, saopšteno je iz kabineta ministra.

On je istakao da se očekuje adekvatna reakcija kada Priština jednostranim aktima krši Rezoluciju 1244 i ugrožava prava i bezbednost Srba i drugog nealbanskog stanovništva na KIM, a od Kfora da ostane statusno neutralan.

Selaković je dodao da Priština antidamping merama na uvoz srpskih proizvoda nastavlja sa opstrukcijama normalizacije odnosa, navodi se u saopštenju.

Ministar je poručio da se Srbija dosledno zalaže za poštovanje rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 i statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji.

(RTV)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner