Početna strana > Hronika > Nebojša Stefanović: Dijana Hrkalović bila na odmoru u Izraelu sa vođom kavačkog klana. Počela je da me optužuje kada je promenila advokata. Nisam zaverenik protiv Vučića, podržavam ga preko 20 godina. Proveriti da li je Papić imao Skaj aplikaciju
Hronika

Nebojša Stefanović: Dijana Hrkalović bila na odmoru u Izraelu sa vođom kavačkog klana. Počela je da me optužuje kada je promenila advokata. Nisam zaverenik protiv Vučića, podržavam ga preko 20 godina. Proveriti da li je Papić imao Skaj aplikaciju

PDF Štampa El. pošta
utorak, 21. jun 2022.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da nije zaverenik protiv Aleksandra Vučića, niti ima veze sa kriminalom, i optužio svog stranačkog kolegu i advokata Vladimira Đukanovića da zbog zaštite svojih ličnih biznis i političkih interesa učestvuje u medijsko-političkoj mašineriji protiv njega. Za nekadašnju državnu sekretarku Dijanu Hrkalović je rekao da je imala veze sa članovima kriminalnih grupa, sa njima bila u intimnim odnosima, a da je retoriku prema njemu promenila kada je promenila advokata.

Stefanović je u snimljenom video obraćanju javnosti rekao da u toj hobotnici, ili mašineriji kako je nekada naziva, sa Đukanovićem u učestvuje i vlasnik tabloida Objektiv, Aleksandar Papić, dok nekadašnja državna sekretarka Dijana Hrkalović iznosi laži pokušavajući da „dobije milost u toj medijskoj mašineriji ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu ili je postavili u državnom sistemu“.

Stefanović je rekao da nikada nije imao veze sa kriminalcima, niti komunikaciju sa njima putem Sky telefona i aplikacije. On je tražio da državni organi, za koje tvrdi da imaju sve podatke o korišćenju Sky telefona, otkriju ko je sve na taj način komunicirao i koje poruke su razmenjivane.

„Ko se krije iza kodnog imena ‚šerif‘? Ko je lice koje opisuje zaštićeni svedok Bojan Hrvatin u slučaju Belivuk? Kaže da je čovek koji je bio na vezi izvesni Papić, visokih zalistaka i sa naočarima. Može biti da je to isti onaj Papić koji je 24. decembra 2020. išao u bunker kod Velje Belivuka da mu nosi informacije da se sprema policijska akcija protiv njega... Postoji osnovana sumnja da je to suvlasnik portala Objektiv, Aleksandar Papić i važno je da istraga pokaže kakve su bile veze Objektiva i samog Papića sa klanom Belivuka, rekao je Stefanović.

On je kazao da je Papić preko firme Tim sistema isplaćivao „mesečnu apanažu“ Vladimiru Đukanoviću u vrednosti od 240 hiljada dinara. Dodao je da Đukanović može reći da je taj novac zaradio kao advokat, ali da je indikativno da je snimao emisiju u lokalu koji Papić iznajmljuje

On je kazao da je Papić preko firme Tim sistema isplaćivao „mesečnu apanažu“ Vladimiru Đukanoviću u vrednosti od 240 hiljada dinara. Dodao je da Đukanović može reći da je taj novac zaradio kao advokat, ali da je indikativno da je snimao emisiju u lokalu koji Papić iznajmljuje.

"Ne govore to protiv mene iz ličnog animoziteta, već da prikriju svoju upletenost u svoju komunikaciju sa kriminalnim klanovima", istakao je Stefanović.

Na letovanju sa članom "kavačkog klana"

Govoreći o Dijani Hrkalović i optužbama koje je iznela, Stefanović kaže da je skoro sve što je rekla u svom televizijskom obraćanju laž. Delimična istina je, kako je kazao, da je bila na odmoru u Izraelu, a Stefanović dodaje da je sakrila da joj se na tom odmoru pridružio blizak prijatelj, član kavačkog klana i navijač Partizana sa Karaburme.

Nekadašnji ministar policije dodaje da u tom trenutku nije imao nikakvih dokaza protiv nje, ali da pošto je saznao o tom letovanju nije mogao da dozvoli da Hrkalović nastavi da radi u MUP i ona biva prinuđena da podnese ostavku i ode iz Ministarstva.

Stefanović podseća da je Hrkalović promenila retoriku pošto je promenila advokata.

On za Vladimira Đukanovića kaže da je advokat tek tri ili četiri godine, ali da vrši ogroman pritisak na državne institucije i sudstvo.

Njegov pritisak je značajno veći jer ima uticaj na izbor sudija, uvek emituje tu vrstu poruke da je neko ko dolazi u ime vladajuće stranke i da je to stav vladajuće stranke i tako vrši pritisak na sudstvo

"Njegov pritisak je značajno veći jer ima uticaj na izbor sudija, uvek emituje tu vrstu poruke da je neko ko dolazi u ime vladajuće stranke i da je to stav vladajuće stranke i tako vrši pritisak na sudstvo", rekao je Stefanović. "Ako vma treba advokat, ako ne uzmete Đukanovića vaša sudbina je neizvesna, a ako uzmete njega onda je vaša sudbina izvesna, vi ste slobodni. Možete da dobijete presudu kakva vam odgovora. To je ono što želi da vi verujete, to nema veze sa istinom".

Govoreći o slučaju zbog kojeg se protiv Hrkalović vodi sudski postpak, Stefanović je negirao njene tvrdnje da je on tražio da tužiocu ne dostavi komunikaciju Veljka Belivuka povodom "ubistva na šinama". Kaže da je ona to samostalno učinila pošto se u Belivukovim porukama nalazila komunikacija sa njoj bliskom osobom iz MUP-a, u kojoj se i sama pominje.

"Te poruke u izvornom obliku nisam video. Tražim od suda da objavi svaku od tih poruka, šta je tamo rečeno i da vidimo ko je imao interes da sebe zaštiti baš zato što daje instrukcije i direktno se povezuje sa klanom Veljka Belivuku", napominje biviši ministar policije.

"Jedini interes da to ne izađe u javnost imala je ona i grupa ljudi oko nje, koji su imali komuinikaciju sa Veljkom Belivukom", istakao je Stefanović.

On od državnih organa traži da daju odgovore i na to da li je njegova sardnica komunicirala sa Darkom Elezom, da li postoji Sky komunikacija između nje i Eleza, i da li su te poruke razmenjivane kao direktne glasovne poruke.

Zatražio je i da se objavi ko je sve koristio Sky telefone. Za sebe kaže da ga nikada nije imao niti koristio. Ističe da informacije o upotrebi Sky telefona imaju i naše i partnerske službe sa kojiam sarađujemo.

Videti još:

Dijana Hrkalović: Nebojša Stefanović prisluškivao Vučića, montirao Jovanjicu i štitio Belivuka. Predsednik ima mnogo veliko srce i lako prašta ljudima

(N1)