Početna strana > Hronika > Najmanje 97 osoba poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije srušio na stambenu četvrt u Karačiju
Hronika

Najmanje 97 osoba poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije srušio na stambenu četvrt u Karačiju

PDF Štampa El. pošta
subota, 23. maj 2020.

 KARAČI – Najmanje 80 osoba je poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije sa 99 putnika i članova posade srušio u petak na stambenu četvrt u Karačiju, rekli su lokalni zvaničnici, javlja Rojters.

Za sada se zna da su dva putnika preživela, među kojima je i Zafar Masud, predsednik Banke Pundžaba koja je saopštila da je on pretrpeo prelome ali da je „svestan i da dobro reaguje”.

Drugi preživeli je inženjer Muhamed Zubair.

On je rekao za DŽeo Njuz da je pilot pokušao da sleti kada je na kratko avion dotakao tlo, nakon čega je uzleteo. Posle 10 minuta pilot je obavestio putnike da će pokušati da sleti ponovo a zatim je avion pao pri dodiru sa pistom, rekao je Zubair u izjavi koju je dao iz kreveta u bolnici u Karačiju.

„Sve što sam mogao da vidim oko sebe bili su vatra i dim. Čuo sam krike sa svih strana. Dece i odraslih. Video sam samo vatru. Nisam video ljude, samo sam čuo njihove krike”, ispričao je on, prenosi Tanjug.

Kaže da je otvorio sigurnosni pojas i da je krenuo ka svetlu a zatim skočio tri metra.

„Morao sam da skočim dole tri metra da bih došao na sigurno”, rekao je preživeli putnik.

Raste broj žrtava avionske nesreće

KARAČI – Broj žrtava avionske nesreće u Pakistanu porastao je na 97, preneo je indijski magazin Dun saopštenje medicinskih zvaničnika u provinciji Sind, javlja TAS.

U najnovijim izveštajima indijski list ne precizira se da li su nove žrtve bili putnici aviona ili građani stambene četvrti na koju se srušio pakistanski Er Bas.

Prema dosadašnjim saznanjima, povređeno je 11 žitelja predgrađa na koje se srušio avion i oni se nalaze u stabilnom stanju, a preživela su i dva putnika aviona koji su takođe u stabilno.

(Politika)