Početna strana > Hronika > Sa 5 glasova „za“, 3 „protiv“ i 2 „uzdržana“ Nadzorni odbor za izbornu kampanju zaključio da „predsednik Vučić ne vodi funkcionersku kampanju“
Hronika

Sa 5 glasova „za“, 3 „protiv“ i 2 „uzdržana“ Nadzorni odbor za izbornu kampanju zaključio da „predsednik Vučić ne vodi funkcionersku kampanju“

PDF Štampa El. pošta
utorak, 28. novembar 2023.

Nadzorni odbor za izbornu kampanju zaključio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne vodi funkcionersku kampanju, a takva odluka je doneta relativnom većinom glasova članova tog tela.

Opozicioni član pomenutog odbora Slobodan Prvanović saopštio je da je na današnjoj sednici ponovo glasano o osnovanosti njegovog predloga da se osudi zloupotreba položaja Predsednika Republike, u vezi sa funkcionerskom kampanjom.

Podsetio je da je njegov predlog obuhvatao i da se uputi zahtev Tužilaštvu da pokrene postupak i da se pozove Agencija za sprečavanje korupcije da o tome zauzme stav.

"Uprkos tome što je Vučić sam izjavio da, iako je predsednik svih građana, učestvuje u predizbornoj kampanji i podržava jednu političku opciju, kolege su smatrale da je moj predlog neosnovan", naveo je Prvavnović.

Dodao je da pet članova Nadzornog odbora smatralo da je njegov predlog neosnovan, tri da je osnovan, dok su dva člana bila uzdržana.

Nadzorni odbor za izbornu kampanju ima 10 članova koje je imenovala Skupština Srbije.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner