Početna strana > Hronika > MUP: Milan Radoičić saslušan u Beogradu povodom istrage ubistva Olivera Ivanovića
Hronika

MUP: Milan Radoičić saslušan u Beogradu povodom istrage ubistva Olivera Ivanovića

PDF Štampa El. pošta
utorak, 27. novembar 2018.

Pripadnici policije obavili su razgovor s potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, u vezi sa njegovim saznanjima o ubistvu lidera GI SDP Olivera Ivanovića, saopšteno je iz MUP-a.

Saslušanje Radoičića naložilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal, a kako se navodi, izjava je uzeta "u skladu sa zahtevom za prikupljanje potrebnih obaveštenja", a u vezi sa istragom tog ubistva.

Iz Tužilaštva za organizovani kriminal navode da su odmah po saznanju za ubistvo Olivera Ivanovića nadležnim organima Republike Srbije uputili zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja da, u skladu sa zakonom, rade na otkrivanju izvršilaca i motiva ovog ubistva.

"Radnja prikupljanja obaveštenja od M.R, koja je danas preduzeta od strane MUP-a, je jedna od mnogih koje je MUP preduzeo po zahtevu tužilaštva.TOK, i svi državni organi RS po zahtevu TOK-a, rade na otkrivanju izvršilaca i nalogodavaca ovog krivičnog dela, bez obzira da li su povod za preduzimanje konkretnih radnji saznanja nadležnih organa RS ili privremenih organa samouprave u AP KiM", kažu iz tog tužilaštva.

Radoičić je juče, u pisanoj izjavi, saopštio da nema nikave veze sa ubistvom Ivanovića i da se kosovskoj policiji neće predati.

"Neću im se predati, jer ne želim da budem iskorišćen kao preparirana lutka za pokazivanje onima koji vode specijalni rat protiv Srbije i srpskog naroda ili instrument u zataškavanju nečijeg gnusnog i zločinačkog napada na jednog od srpskih političkih lidera Olivera Ivanovića, posebno zato što oni nisu došli da me odvedu živog. Nisam bio najbliži prijatelj sa Oliverom Ivanovićem, ali nisam ubica i nikakve veze sa ubistvom nemam", naveo je Radoičić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da zna da je Priština "pažljivo motrila" na Radoičića, i da su se pojavile informacije da je potpredsednik Srpske liste na Kosovu, ali da on ne zna gde je.

POGLEDAJTE VIŠE: Milan Radoičić: Neću se predati, nisam ubica i nemam nikakve veze sa ubistvom Olivera Ivanovića

(N1)