Početna strana > Hronika > Mohamad DŽavad Zarif: Iran spasavao Poljake u Drugom svetskom ratu, Poljska sada organizuje očajni antiiranski cirkus
Hronika

Mohamad DŽavad Zarif: Iran spasavao Poljake u Drugom svetskom ratu, Poljska sada organizuje očajni antiiranski cirkus

PDF Štampa El. pošta
subota, 12. januar 2019.

 DUBAI - Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad DŽavad Zarif kritikovao je Poljsku zbog zajedničkog organizovanja globalnog samita sa Sjedinjenim Američkim Državama o Bliskom istoku i Iranu, rekavši da će to biti „očajan antiiranski cirkus”.

Ranije danas Vašington je saopštio da će samit biti održan u Varšavi 13. i 14. februara, a američki državni sekretar Majk Pompeo je rekao da će glavna tema sastanka biti stabilnost i bezbednost na Bliskom istoku, uključujući nastojanja da se osigura da Iran nema destabilišući uticaj.

„Da podsetim domaćine i učesnike antiiranske konferencije: oni koji su prisustvovali poslednjem američkom antiiranskom šou su ili mrtvi, osramoćeni ili marginalizovani. A Iran je jači nego ikad”, napisao je Zarif na Tviteru, prenosi Rojters.

Dok je, kako je dodao, „Iran spasavao Poljake u Drugom svetskom ratu, Poljska sada organizuje očajni antiiranski cirkus”, prenosi Tanjug.

(Politika)