Početna strana > Hronika > Miroslav Aleksić: Vučić rasprodaje nacionalne interese zarad podrške stranaca. Nekom da Generalštab, nekom zlato i bakar, nekom će dati litijum, plodne oranice u Vojvodini, a nekome će dati KiM
Hronika

Miroslav Aleksić: Vučić rasprodaje nacionalne interese zarad podrške stranaca. Nekom da Generalštab, nekom zlato i bakar, nekom će dati litijum, plodne oranice u Vojvodini, a nekome će dati KiM

PDF Štampa El. pošta
utorak, 19. mart 2024.

 Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je u emisiji "Iza vesti" na N1 da je "Vučiću pošlo za rukom da korumpira i međunarodne zvaničnike". "I to godinama unazad. Nekom da Generalštab, nekom zlato i bakar, nekom će dati litijum, plodne oranice u Vojvodini, nekome će dati Kosovo. Rasprodaje sve srpske i nacionalne interese zarad podrške koju će dobiti od nekih ljudi", naglasio je.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su konstitutivnu sednicu 14. skupštinskog saziva, na kojoj bi trebalo bi da budu izabrani predsednik Skupštine, njeni potpredsednici i članovi radnih tela. U skupštinsku proceduru ranije je stigao predlog da za predsednicu Skupštine bude izabrana dosadašnja premijerka Ana Brnabić.

„Ono što radi vlast je samo drugačija taktika s obzirom da ima više vremena do 2. juna, datuma koji su oni definisali kao datum za nove izbore. Da oni sada pokušaju da urade sve ono što su radili i za prethodne, migracija stanovnika i ostalo“, kazao je Aleksić.

Izbor Ane Brnabić za predsednicu parlamenta je, dodaje, samo „nadogradnja Vladimira Orlića“.

„Pa, ovo je samo nastavak kampanje, videli smo juče u parlamentu kako će to izgledati, sam kanididat za predsednika skupštine će biti kontinuitet agresije, mržnje, svega što ne bi trebalo da bude u javnom prostoru. Ana Brnabić će biti samo nadogradnja Vladimira Orlića kao predsednika parlamenta“, izjavio je.

To je samo kontinuitet sa primesama na gore, jer smo videli od poslanika Jovanova u parlamentu koji govori o građanskom ratu, da govori da smo mi nacisti, fašisti… To nije ništa novo, ali zanimljivo je da to bude ovako snažno na samom početku, kada su rekli da žele da pokažu da su spremni na dijalog, kako žele normalizaciju političkog života u Srbiji, da se malo namuče i učine napor da to tako izgleda. Ali, nisu

Aleksić primećuje i promenu kod vladajuće partije, ali „na gore“.

„To je samo kontinuitet sa primesama na gore, jer smo videli od poslanika Jovanova u parlamentu koji govori o građanskom ratu, da govori da smo mi nacisti, fašisti… To nije ništa novo, ali zanimljivo je da to bude ovako snažno na samom početku, kada su rekli da žele da pokažu da su spremni na dijalog, kako žele normalizaciju političkog života u Srbiji, da se malo namuče i učine napor da to tako izgleda. Ali, nisu“, naglasio je Aleksić.

Na pitanje kako lično opozicija doživljava napade vlasti, poput onoga što smo čuli u skupštini od Marijana Rističevića koji je rekao: „Da sam Ponoš, ja bih se ubio“, Aleksić kaže da “ ni za jednog normalnog čoveka to nije normalno“.

„I to je jako teško, Ponoš je juče izašao, nije mogao da sluša u sali šta govore o njemu. Oni imaju izmišljene dosijee o svakome, nije im problem da bilo šta kažu o bilo kome. Tamo ta skupina je miks ljudi koji su iz demokratskih opcija preleteli u SNS i sada žele da se dokažu svom vođi Vučiću. Nekada su govorili da je krimilanac, lopov, a sada ga veličaju. Vide oni da to nije u redu“, rekao je Aleksić.

Poslanici opozicije u ponedeljak su u Skupštinu uneli statue Oskara, aludirajući na Vučića.

„Kada je nepravda postala zakon, onda je otpor obaveza. Mi moramo naći sve mehanizma da se suprostavimo njima. Jer, Srbija je razorena zemlja, parlament nije ni blizu onoga što treba da bude. Nemamo drugu priliku da se predstavimo građanima Srbije, da pokušamo da pokažemo šta se dešava u Srbiji. Juče niko nije hvalio Anu Brnabić, oni su samo napadali opoziciju. Ponašaju se kao da mi vladamo 12 godina“, izjavio je Aleksić.

Govoreći o opoziciji, smatra da je u prethodnih godinu i po opozicija u parlamentu napravila veliki iskorak.

„Veliki deo građana se osvestio i to pokazuju i rezultati na izborima… A parlament će biti jedno od ključnih mesta gde ćemo nastaviti da se borimo“, rekao je Aleksić.

Generalštab je ‘big deal’ koji se pravi i što je najveći problem to je je podsmevanje građanima Srbije i žrtvama rata. To srušiti i dati nekom da tu gradi hotel, ne može vlast koja poštuje građane. Ovima je sve na prodaju i ući će u istoriju kao takvi

Aleksić naglašava i da Aleksandar Vučić kupuje podršku međunarodnih zvaničnika „prodavajući Srbiju“.

„Vučiću je pošlo za rukom da korumpira i međunarodne zvaničnike. I to radi godinama unazad. Nekom da Generalštab, nekom zlato i bakar, nekom će dati litijum, plodne oranice u Vojvodini, nekome će dati Kosovo. Rasprodaje sve srpske i nacionalne interese zarad podrške koju će dobiti od nekih ljudi“, kazao je.

Prodaja zgrade bivšeg Generalštaba je, smatra Aleksić. podsmevanje žrtvama bombardovanja.

„Generalštab je ‘big deal’ koji se pravi i što je najveći problem to je je podsmevanje građanima Srbije i žrtvama rata. To srušiti i dati nekom da tu gradi hotel, ne može vlast koja poštuje građane. Ovima je sve na prodaju i ući će u istoriju kao takvi“, zaključio je Aleksić.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner