Početna strana > Hronika > Miroslav Aleksić: Sve što govori Vučić je bežanje od teme. Ne verujem da je posetio Ribnikar. Protesti su drugačiji od svih ranijih, jer su drugačije tema i energija. Suština su zahtevi i mi ne odustajemo
Hronika

Miroslav Aleksić: Sve što govori Vučić je bežanje od teme. Ne verujem da je posetio Ribnikar. Protesti su drugačiji od svih ranijih, jer su drugačije tema i energija. Suština su zahtevi i mi ne odustajemo

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 08. jun 2023.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je današnjem izdanju nedeljnika Vreme da je jedino što vlada može da uradi ispunjenje zahteva protesta, čime bi pokazala da poštuje građane, da ih ne omalovažava i ponižava i da zna šta znači odgovornost.

Aleksić je rekao da nakon ispunjenih zahteva može da se razgovara sa predstavnicima vlasti o izbornim uslovima i načinima kako će se organizovati izbori.

Sve o čemu govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bežanje od teme – bilo da su to priče o izborima, prelaznim vladama, njegovoj ostavci, o tome da će se mrtvi boriti protiv nekih nevidljivih neprijatelja. Suština su zahtevi i mi ne odustajemo, naveo je Aleksić.

Prema njegovim rečima, protesti su drugačiji od svih ranijih, jer su drugačije tema i energija.

„Ne postoji važnija i bitnija stvar za svakog ko ovde živi od pitanja bezbednosti naše dece, vrednosnog sistema i društvenih vrednosti u kojima će odrastati deca“, ocenio je Aleksić.

On je izjavio da je Vučićev poziv opoziciji na dijalog licemeran i neiskren i da „pokazuje veliki strah od građana Srbije“.

S obzirom na to da ne sme da se obrati građanima, za koje verujem da misli isto kao i za nas, opozicione političare, Vučić šalje poruku da nas mrzi, da smo ološ, hijene, izdajnici i ustaše, rekao je Aleksić.

On je ocenio da je kasno za bilo kakav dijalog sa Vučićem.

Bilo je prilika za to mnogo puta, bilo je pokušaja. Vučić je pokazao da nije čovek sa kojim se može voditi bilo kakav dijalog, izjavio je Aleksić.

Ne verujem da je Vučić posetio Ribnikar, protest pokazuje da su se probudili građani Srbije

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da odziv građana na proteste "Srbija protiv nasilja" u Beogradu pokazuje da su se "građani Srbije probudili", a da će on i njegove kolege "ostati do kraja" i da će se boriti "dok bude poslednji građanin na ulici".

Povodom dva masovna ubistva, u Beogradu i okolini Mladenovca, u kojima je početkom maja ubijeno 18 osoba, što je bio i povod za početak protesta na koji je pozvao deo proevropske opozicije, Aleksić je za današnje izdanje nedeljnika Vreme rekao da je "velika sramota" što ni premijerka Ana Brnabić ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nisu našli za shodno da odu do škole "Vladislav Ribnikar" i upišu se u knjigu žalosti.

Aleksić je rekao da ne veruje Vučiću da je posetio školu, a da mediji to ne znaju.

"Jel neko u Srbiji veruje da on negde ode bez kamere? Ne verujem mu da je bio. Nek pokaže šta je napisao, ako je bio. Niko se nije tamo pojavio. Oni su krenuli sutradan da spinuju, umesto da kažu: da, odgovorni smo, imamo objektivnu odgovornost, kao ministar prosvete Branko Ružić koji je podneo ostavku, podneće i neko drugi", rekao je Aleksić.

On je naveo da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić treba da podnese ostavku "bez obzira što nije direktno uticao na to".

"Čovek koji ima moral mora da kaže - to je moja odgovornost. Mora da bude svestan funkcije koju obavlja", kazao je Aleksić.

Prema njegovim rečima "kad zakaže sistem, oni koji ga vode moraju da odgovaraju".

"Vučić je mogao da ugasi školsku godinu za jedan dan, a ne može da prekine rijaliti Željka Mitrovića, ne mogu Pink i Hepi da izgube frekvencije, iako krše zakon svakog dana. Ne može da smeni REM, samo može da prekine školsku godinu, to ga ne košta ništa. A ovo ga košta, košta ga mogućnosti da nastavi da hipnotiše lažima i manipulacijama građane Srbije. Zato Vučić nije spreman čak i kad je 18 mrtve dece u pitanju da se odrekne medijskog upravljanja građanima Srbije", rekao je Aleksić.

(N1, Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner