Početna strana > Hronika > Mirko Cvetković: Srbija spremna za kompromis o Predlogu rezolucije
Hronika

Mirko Cvetković: Srbija spremna za kompromis o Predlogu rezolucije

PDF Štampa El. pošta
utorak, 31. avgust 2010.

BEOGRAD – Premijer Srbije Mirko Cvetković preneo je ministru spoljnih poslova Velike Britanije Vilijamu Hejgu da je Beograd spreman za kompromis o rezoluciji o Kosovu koji je podneo Generalnoj skupštini UN, a koji bi bio prihvatljiv i njegovim evropskim partnerima.

Cvetković je u razgovoru s Hejgom u Beogradu potvrdio da je strateški cilj Srbije ulazak u Evropsku uniju i da je ona, kada je reč o Kosovu i Metohiji, uverena da je dijalog jedini put za pronalaženje kompromisnog rešenja, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Premijer je istakao da su dobri odnosi Srbije i Velike Britanije veoma važan činilac za stabilizaciju regiona Zapadnog Balkana.

Ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg je naveo da je Srbija u prethodnih nekoliko godina sprovela veoma važne reforme na putu ka Evropskoj uniji i da ima snažnu podršku Velike Britanije kad je reč o evropskoj integraciji.

Na sastanku je konstatovano da ekonomski odnosi dveju država zaostaju za realnim mogućnostima i da je njihovo značajno unapređenje moguće u domenu spoljnotrgovinske razmene, a naročito u domenu investicija.

Cvetković je naglasio da Srbija ima najpovoljnije uslove u okruženju za privlačenje strateških investicija, posebno u sektorima telekomunikacija, prehrambene industrije, energetike i farmaceutske industrije.

Na sastanku su učestvovali potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić i ministar odbrane Dragan Šutanovac, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner