Početna strana > Hronika > Ministarstvo odbrane Rusije: Preciznim raketnim udarima na energetski sistem Ukrajine postignuti su ciljevi - poremećen je transport oružja i municije iz zemalja NATO
Hronika

Ministarstvo odbrane Rusije: Preciznim raketnim udarima na energetski sistem Ukrajine postignuti su ciljevi - poremećen je transport oružja i municije iz zemalja NATO

PDF Štampa El. pošta
petak, 27. januar 2023.

Ruske oružane snage su izvele udar raketama i bespilotnim letelicama na energetski sistem Ukrajine, ciljevi su postignuti, a posebno je poremećen transport oružja i municije, uključujući i iz zemalja NATO-a, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Oružane snage Ruske Federacije izvele su 26. januara raketni udar dalekometnim preciznim vazdušnim i pomorskim naoružanjem, kao i bespilotnim letelicama na objekte energetskog sistema koji je obezbeđivao funkcionisanje preduzeća vojno-industrijskog kompleksa i transportnog sistema Ukrajine. Ciljevi masovnog udara su postignuti. Svi naznačeni ciljevi su poraženi", saopštilo je Ministarstvo.

Kako je preciziralo Ministarstvo odbrane, „usljed udara poremećen je transport naoružanja i municije u područja borbenih dejstava, uključujući i ono iz zemalja NATO“.

Takođe je poremećen rad proizvodnih pogona preduzeća za popravku i vojne opreme ukrajinskih trupa.

(Vostok)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner