Početna strana > Hronika > Ministarstvo odbrane Rusije: Kijev izveo napad dronovima na vojne aerodrome "Djagiljevo" i "Engels" u Rjazanjskoj i Saratovskoj oblasti. Poginula su tri vojnika, dok su četiri povređena
Hronika

Ministarstvo odbrane Rusije: Kijev izveo napad dronovima na vojne aerodrome "Djagiljevo" i "Engels" u Rjazanjskoj i Saratovskoj oblasti. Poginula su tri vojnika, dok su četiri povređena

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 05. decembar 2022.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je kijevski režim izveo napad dronovima na aerodrome "Djagiljevo" i "Engels".

Kamere zabeležile snimak eksplozije na aerodromu "Engels" 

„Ujutro 5. decembra, kijevski režim je, da bi izbacio iz stroja ruske avione velikog dometa, pokušao da izvede napad mlaznim bespilotnim letelicama na vojne aerodrome Djagiljevo u Rjazanjskoj oblasti i Engels u Saratovskoj oblasti“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinski dronovi koji su leteli na maloj visini oboreni su ruskim sistemima PVO.

Kao rezultat pada i eksplozija ukrajinskih dronova neznatno su oštećena dva aviona na ruskim aerodromima. Tom prilikom poginula su tri ruska vojnika, dok su četiri povređena.

„Smrtno su ranjena tri ruska vojnika, tehničke službe koja su se nalazila na aerodromu. Još četiri ranjena vojnika su prebačena u medicinske ustanove, gde im je ukazana sva neophodna medicinska pomoć“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Bez obzira na pokušaje Kijeva da terorističkim napadom omete dejstva ruske avijacije, oko 15.00 izveden je intenzivni napad na objekte u Ukrajini. Cilj je bio postignut – svih 17 objekata su pogođeni. Ruska vojska je narušila prebacivanje ukrajinskih rezervi, stranog naoružanja, vojne tehnike i municije železničkim i drumskim transportom u zonu borbenih dejstava. zaključili su u Ministarstvu.

(Sputnjik)