Početna strana > Hronika > Ministarka spoljnih poslova Indonezije Retno Marsudi: Indonezija neće menjati svoj stav u pogledu nepriznavanja nezavisnosti Kosova, bez obzira na stalnu izloženost pritiscima da promeni odluku
Hronika

Ministarka spoljnih poslova Indonezije Retno Marsudi: Indonezija neće menjati svoj stav u pogledu nepriznavanja nezavisnosti Kosova, bez obzira na stalnu izloženost pritiscima da promeni odluku

PDF Štampa El. pošta
utorak, 05. septembar 2023.

 Indonezija neće menjati svoj stav u pogledu nepriznavanja nezavisnosti Kosova, bez obzira na stalnu izloženost pritiscima da promeni ovu ;odluku, izjavila je šefica indonežanske diplomatije Retno Marsudi, na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem na marginama 43. Samita Asocijacije nacija Jugoistočne Azije (ASEAN) u DŽakarti.

Marsudi je i predsedavajuća ASEAN-om, a Dačić na samitu učestvuje na njen poziv, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Sagovornici su razmatrali mogućnosti za dalje intenziviranje političkog dijaloga, uz realizaciju poseta na visokom i najvišem nivou, u cilju jačanja saradnje dve zemlje u bilateralnim i multilateralnim okvirima.

Slasili su se da postoji značajan potencijal za razvoj saradnje u brojnim oblastima, te izrazili interes za dalji razvoj i podsticanje privredne saradnje uz jačanje obima trgovinske razmene, investicija, poljoprivredne i saradnje u oblasti turizma i IKT.

Dačić je zahvalio Indoneziji na podršci i pomoći koju je srbiji pružila tokom procesa odlučivanja u okviru ASEAN u vezi sa srpskim zahtevom za pristupanje Ugovoru o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji.

Takođe je ponovio zahvalnost za podršku koju Indonezija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, navodi se u saopštenju.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner