Početna strana > Hronika > Ministar unutrašnjih poslova Nemačke: Novi migrantski talas bi mogao da premaši onaj iz 2015. godine
Hronika

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke: Novi migrantski talas bi mogao da premaši onaj iz 2015. godine

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 06. oktobar 2019.

 Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer upozorio je na opasnost novog izbegličkog talasa u EU koji bi mogao da premaši onaj iz 2015. godine.

Ukazao je i na potrebu pomoći zemljama koje čuvaju spoljne granice Unije.

"Našim evropskim partnerima moramo pomoći pri kontroli spoljnih granica. Predugo smo ih ostavili na cedilu. Ako to ne učinimo, doživećemo možda i veći izbeglički talas od onog 2015. godine", rekao je Zehofer za današnji Bild am Zontag.

Mladić ubio bivšu devojku, njenu porodicu i novog dečka; predao se austrijskoj policiji

On je najavio da će s novom predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen razgovarati o merama da se situacija iz 2015. ne ponovi, dodavši da po tom pitanju uživa punu podršku nemačke kancelarke Angele Merkel.

"Turska čini mnogo kad je u pitanju prihvat izbeglica. To je u zajedničkom interesu. Moramo zaboraviti probleme iz prošlosti i više učiniti za Tursku", rekao je nemački ministar.

Zehofer, koji je bio jedan od najžešćih kritičara otvorene politike kancelarke Angele Merkel prema izbeglicama, sada se zalaže za to da Nemačka primi više izbeglica spasenih iz Sredozemlja, čak svakog četvrtog.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner