Početna strana > Hronika > Ministar trgovine Tomislav Momirović: U ovim teškim okolnostima Vlada Srbije uspeva da obezbedi niske cene osnovnih životnih namirnica, koje su među najjeftinijim u Evropi
Hronika

Ministar trgovine Tomislav Momirović: U ovim teškim okolnostima Vlada Srbije uspeva da obezbedi niske cene osnovnih životnih namirnica, koje su među najjeftinijim u Evropi

PDF Štampa El. pošta
sreda, 07. decembar 2022.

Vlada Srbije je donela odluku da po subvencionisanoj ceni proda 30.000 tona pšeničnog brašna "T-500" domaćim proizvođačima hleba.

„U ovim teškim okolnostima kada je na istoku Evrope rat, kada su lanci snabdevanja do kraja ugroženi, Vlada Srbije uspeva da obezbedi niske cene osnovnih životnih namirnica, a pre svega hleba, ulja, soli i šećera. Te namirnice su u našoj zemlji ako ne najjeftinije, onda među najjeftinijim u Evropi. U narednom periodu, pažljivom politikom uspećemo da obezbedimo najniže cene osnovnih životnih namirnica, pre svega za socijalno ugrožene građane“, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović, nakon potpisivanja odluke o raspodeli prvih 27.218 tona pšeničnog brašna „T-500“ proizvođačima hleba po subvencionisanim cenama.

Kako se podseća u saopštenju Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Vlada Srbije je donela Zaključak o interventnoj prodaji 30.000 tona pšeničnog brašna „T-500“ proizvođačima hleba, iz zaliha Republičke direkcije za robne rezerve.

Nakon sprovedenog postupka, doneta je odluka o količinama brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti od Direkcije po ceni od 33 dinara po kilogramu, sa PDV-om. Odlukom je raspoređeno ukupno 27.218,4 tona. Preostala količina brašna od 2.206 tona biće raspoređena proizvođačima hleba po novom Javnom pozivu, koji je danas objavljen na sajtu Ministarstva trgovine.

(N1) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner