Početna strana > Hronika > Miloš Vučević: Nadležni organi hitno da reaguju i preduzmu mere zbog pretnji smrću koje je Slaviša Ristić uputio Vučiću
Hronika

Miloš Vučević: Nadležni organi hitno da reaguju i preduzmu mere zbog pretnji smrću koje je Slaviša Ristić uputio Vučiću

PDF Štampa El. pošta
petak, 29. jun 2018.

 NOVI SAD - Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević pozvao je danas nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere zbog pretnji smrću predsedniku Aleksandru Vučiću koje je juče izrekao poslanik Slaviša Ristić.

Ne smemo dozvoliti da još jedna u nizu brutalnih pretnji prođe nekažnjeno. Ne smemo da dozvolimo da se ona podvede pod vest od juče i da se nastavi u istom stilu: da se u javnosti širi klima u kojoj se priziva smrt predsednika, u kojoj se brutalnim lažima napadaju članovi njegove porodice, da se narod svakodnevno truje nečijom bolesnom mržnjom i još bolesnijom namerom da se destabilizuje sopstvena država, da se uruše institucije i da zavlada ulica“, naglasio je on u saopštenju.

Vučević je istakao da očekuje reakciju nadležnih državnih organa i zbog svakog narednog javnog poziva na linč, jer je, kako dodaje, očigledno da je ova kampanja orkestrirana i da njeni nalogodavci nemaju nameru da stanu.

A povezuju ih agresija, licemerje, novac i mržnja prema našem predsedniku i prema uspešnoj Srbiji. I bilo da se kriju iza navodnih građanskih protesta, iza nečije poslaničke legitimacije ili nečije mantije, rukopis je poznat - to su propali političari i njihovi tajkuni: Đilasi, Jankovići, Jeremići, Miškovići... Ali sve što oni više prete i prizivaju crna scenarija u svojim medijima, mi smo sve snažniji u nameri da odbranimo Srbiju od pokušaja da se vrati u beznađe njihove vladavine“, ukazao je on.

Vučević je poručio da neće uspeti da oslabe Srbiju.

Nećete zaustaviti, niti oslabiti našeg predsednika Aleksandra Vučića koji vodi teške pregovore oko budućnosti Kosova i Metohije! Nećete uspeti u tome, jer on ima jedinstvenu i snažnu podršku naroda da nastavi da brani nezavisnost, samostalnost i slobodu Srbije“, poručio je on.

(Tanjug)