Početna strana > Hronika > Milorad Mirčić: Na pomolu ono što žele SAD - koalicija SNS, SPS i DS
Hronika

Milorad Mirčić: Na pomolu ono što žele SAD - koalicija SNS, SPS i DS

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 18. mart 2013.

NOVI SAD – Potpredsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Milorad Mirčić tvrdi da je u Srbiji na pomolu formiranje koalicije koju će činiti Srpska napredna stranka /SNS/, Socijalistička partija Srbije /SPS/ i Demokratska stranka /DS/.

"Posle izjave /lidera DS-a/ Dragana Đilasa da će podržati Vladu Srbije oko Kosova i Metohije i Evropske unije, očigledno je da je pritisak Vašingtona na njega i DS urodio plodom i da je na pomolu željena američka trojna koalicija SNS-SPS-DS", rekao je Mirčić na konferenciji za novinare.

On je dodao da će Đilas, odnosno DS, dobiti zauzvrat "miran Beograd" i Vojvodinu, kojom će "neograničeno vladati" njegov zamjenik Bojan Pajtić. 

"Rezultat nakaradnog dila je da Đilasa naprednjaci i socijalisti više neće 'daviti' ucenama i pretnjama da će mu oteti Beograd, a Pajtić, odnosno DS, postaju neograničeni vladari Vojvodine", rekao je Mirčić. 

On je ocijenio da je ta koalicija novo, "veliko zlo" za sve građane Srbije i Vojvodine. 

"Zlo se ogleda u tome što će ta koalicija obezbediti dvotrećinsku većinu neophodnu za promenu Ustava Srbije, što znači definitivno priznanje Kosova i Metohije kao nezavisne države. Istovremeno, tom većinom stvaraju se i uslovi da Vojvodina dobije zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, odnosno bude na korak od federalne jedinice u Srbiji", rekao je potpredsjednik SRS-a. 

Predsjednik DS-a Dragan Đilas izjavio je juče na Radnoj skupštini te stranke da će on i DS podržati Vladu Srbije po pitanju Kosmeta i EU.

(Srna)