Početna strana > Hronika > Milorad Dodik: Smenjivanje Bećirovića, Konakovića i Lagumdžije uslov za nastavak razgovora koalicije na nivou BIH
Hronika

Milorad Dodik: Smenjivanje Bećirovića, Konakovića i Lagumdžije uslov za nastavak razgovora koalicije na nivou BIH

PDF Štampa El. pošta
utorak, 11. jun 2024.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas u Banjaluci izjavio da je uslov za nastavak razgovora koalicije na nivou BiH smenjivanje bošnjačkog člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića, ministra spoljnih poslova Elmedina Konakovića i ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama (UN) Zlatka Lagumdžije.

Vlast na državnom nivou čine Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), HDZ BiH i probosanska koalicija "Trojka".

"Ako hoće da dalje razgovaramo, mora da se utvrdi odgovornost za rušenje Ustava BiH, da se smeni Lagumdžija i da se smeni Konaković zato što su prekršili Ustav, a da se otpočne procedura smene Bećirovića koji je od organa BiH skrivao aktivnosti koje su sproveli u UN potpuno ilegalno, potpuno tajno", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci, misleći na pokretanje inicijative za usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Pi njegovim rečima, "to je minimum", posle kojeg stranke koje su u vlasti na nivou BiH mogu da "sednu i dalje da pričaju o nečemu".

Dodik je rekao da još nije dobio poziv sa sastanak lidera vladajuće koalicije sledeće sedmice u Mostaru, kojag je najavio lider HDZ BiH Dragan Čović.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner