Početna strana > Hronika > Milorad Dodik: RS neće dozvoliti da joj bude oduzeta imovina. SAD u BiH Majkl Marfi ponovo petlja u unutrašnje stvari BiH. Ako uđu u sferu regulisanja imovine, sazvaćemo Skupštinu i Vladu i doneti odluku o statusu RS
Hronika

Milorad Dodik: RS neće dozvoliti da joj bude oduzeta imovina. SAD u BiH Majkl Marfi ponovo petlja u unutrašnje stvari BiH. Ako uđu u sferu regulisanja imovine, sazvaćemo Skupštinu i Vladu i doneti odluku o statusu RS

PDF Štampa El. pošta
utorak, 30. maj 2023.

Srpska neće dozvoliti da joj bude oduzeta imovina i pozvao sve u Republici Srpskoj da se stave u funkciju njenog ustavnog branioca, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ponovio je da se ambasador SAD u BiH Majkl Marfi ponovo petlja u unutrašnje stvari BiH i opet govori o tome u nadi da će ga neko poslušati.

- Mi kažemo da ga nećemo poslušati. U onome momentu kada se odluče, a imamo informaciju da će se odlučiti da putem nepriznatog visokog predstavnika uđu u sferu regulisanja imovine, istog trenutka ćemo zakazati Narodnu skupštinu i Vladu i donijeće se odluka o statusu Republike Srpske - rekao je Dodik.

Pozvao je sve u Republici Srpskoj, uključujući političare, novinare, ljekare, privrednike, radnike i domaćice, da se stave u funkciju njenog ustavnog branioca, jer je pravo, kako je rekao, na strani Srpske, a na drugoj je nepravda koja želi da se nametne.

- Republika Srpska nema drugog izlaza i gura se uza zid, a američki ambasador misli da sve zna i da ima prava da sve može da radi. Onda kaže da to možemo dobiti na raspolaganje. Kakvo raspolaganje? Pravni status imovine je regulisan, a ako neko može da da na raspolaganje imovinu, to može da da samo Republika Srpska, nikakva BiH - istakao je Dodik.

(RTRS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner