Početna strana > Hronika > Milorad Dodik povodom usvojene deklaracije o „zabrani dizanja tri prsta“ u Kantonu Sarajevo: Nastavak pritiska na obesmišljavanje i poništavanje svega srpskog u BiH
Hronika

Milorad Dodik povodom usvojene deklaracije o „zabrani dizanja tri prsta“ u Kantonu Sarajevo: Nastavak pritiska na obesmišljavanje i poništavanje svega srpskog u BiH

PDF Štampa El. pošta
petak, 27. januar 2023.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te stare izreke vidi i usvojenu deklaraciju o zabrani dizanja tri prsta u Kantonu Sarajevo.

Dodik je rekao da ne zna da li da se smije ili zabrine zbog nastavka pritiska na obesmišljavanje i poništavanje svega srpskog u BiH.

- Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta ili zabrana da se krstimo sa tri prsta. Kako su krenuli ništa me ne bi iznenadilo. Znajući noviju istoriju ovog prostora ne bih potcjenjivao uticaj ove deklaracije na muslimane u BiH, jer i sve zlo u BiH počelo je napadom na srpsku zastavu i srpskog svata u Sarajevu. Dakle, napadom na simbole i tradiciju Srba - naglasio je Dodik za Srnu.

On je podsjetio i da je dizanje tri prsta dio te tradicije.

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas, na prijedlog Kluba SDA, usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija.

Federalni mediji objavili su juče fotografiju na kojoj je novoimenovani ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić pred zgradom zajedničkih institucija u Sarajevu podigao tri prsta, nakon čega je uslijedila i deklaracija.

(RTRS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner