Početna strana > Hronika > Milorad Dodik: Imam više od 25.000 glasova prednosti u odnosu na Jelenu Trivić - što je dovoljno za pobedu. Razlika je apsolutno nedostižna, ali sačekaćemo zvanične rezultate
Hronika

Milorad Dodik: Imam više od 25.000 glasova prednosti u odnosu na Jelenu Trivić - što je dovoljno za pobedu. Razlika je apsolutno nedostižna, ali sačekaćemo zvanične rezultate

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 03. oktobar 2022.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik proglasio je pobjedu na izborima.

Dodik proglasio pobedu 

- U ovom trenutku definitivno mogu da potvrdim da je Željka Cvijanović pobijedila na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH, a ja na izborima za predsjednika Republike Srpske - rekao je Dodiki na konferenciji za novinare.

On je naveo da je, na osnovu 523.326 obrađenih glasova, osvojio 274.987, kandidat PDP-a Jelena Trivić 246.425, a kandidat DNS-a Radislav Jovičić 1.914.

Dodik rekao je da ponosan što je bio kandidat na izborima i što je izabran za predsjednika.

On je istakao da je Republika Srpska pokazala demokratsku zrelost i da je to "veliko dostignuće našeg naroda".

- Republika Srpska je pokazala demokratski kapacitet i karakter - rekao je Dodik i najavio da će Srpska biti stabilna i voditi svoju politiku, te nastaviti saradnju sa partnerima kao što su Srbija, Rusija i Mađarska.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da ima više od 25.000 glasova prednosti u odnosu na kandidata PDP-a Jelenu Trivić, što je dovoljno za pobjedu.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ova stranka postigla maksimalan i dobar rezultat te da je on osvojio 235.692 glasova, a kandidat PDP-SDS za predsjednika Srpske Jelena Trivić 209.167.

- Zadovoljan sam i srećan zbog rezultata izbora, razlika u moju korist je nedostižna i trenutno raste - rekao je Dodik.

Kaže da očekuje da će na kraju brojanja imati 40 hiljada glasova više od Trivićeve. 

Istakao je i da je nesumnjiva pobjeda Željke Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Što se tiče izbora za predsjednika Republike Srpske, mi se trudimo da damo tačne podatke - rekao je Dodik, navodeći da ima apsolutno nedostižnu prednost, ali da će sačekati zvanične podatke prije proglašenja pobjede.

Nemamo razloga da sumnjamo da će rezultat biti ugrožen, jer je legitiman.

Dodik je u obraćanju članstvu u stranačkim prostorijama u Banjaluci rekao da je kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pobijedila kandidata SDS-a Mirka Šarovića.

(RTRS, agencije)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner