Početna strana > Hronika > Milica Đurđević Stamenkovski: SNS crta mete članovima moje porodice. Povezuju me sa oslobođenjem Kurtija – tada imala sam 11 godina
Hronika

Milica Đurđević Stamenkovski: SNS crta mete članovima moje porodice. Povezuju me sa oslobođenjem Kurtija – tada imala sam 11 godina

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 13. mart 2023.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da su se na meti Srpske napredne stranke našli i članovi njene porodice.

Komentarišući plakate koji su danas izlepljeni u Beogradu, a na kojima se nalaze ona, Boško Obradović i Miloš Jovanović zajedno s Aljbinom Kurtijem, predsednica Zavetnika je kazala da je pre nekoliko dana upozorila da će generator političkog i propagandnog nasilja svoje jurišnike poslati „da nam pred kućama i ulazima crtaju mete i ispisuju grafite“.

„Zapravo, Srpska napredna stranka ispisuje svoj kraj. Svesni su da građani prepoznaju državotvornu opoziciju kao prvu dobro i ozbiljno organizovanu alternativu ovoj vlasti. Očaj i histerija zbog pada rejtinga pretvorili su se u danonoćnu i besprizornu hajku protiv lidera državotvorne opozicije“, ocenila je ona.

Po njenim rečima, Aleksandar Vučić sve vreme polemiše s tačkama iz prošlosti, „pokušavajući da nas, kao mlade političare, poveže s događajima koji su se odvijali pre više od dve decenije“.

„Kada je oslobođen Kurti imala sam 11 godina, ali su Jovanov, Bakarec, Šormaz bili poodavno politički stasali, baš kao igrači iz Vučićevog propratnog folklora, Čeda Jovanović i Nenad Čanak“, naglasila je Đurđević Stamenkovski.

SNS je prevaziđena stranka, dodala je, „oni se isključivo bave događajima iz prošlosti, jer sebe ne vide u budućnosti“.

Zbog toga što nećemo pod Vučićevu kapu, crtaće nam različite kape iznad glava, kazala je predsednica Zavetnika i dodala da su se na meti SNS-a našli i članovi njene porodice.

„Plakati su zalepljeni ispred moje rodne kuće u Kaluđerici, u kojoj nakon smrti oca živi samo moja baka od 96 godina. Ispred zgrade u kojoj živim ispisan je uvredljiv grafit protiv mene, a plakati su izlepljeni i ispred radnje u kojoj radi moja majka, nedaleko od Beogradskog sajma“, kazala je Milica Đurđević Stamenkovski.

(Beta)