Početna strana > Hronika > Milica Đurđević Stamenkovski: Košmar u SNS zbog jačanja rejtinga „Zavetnika“ i cele državotvorne opozicije. Dragan Nikolić: Tražim izvinjenje od Darka Glišića zbog izjave da sam prešao u SNS
Hronika

Milica Đurđević Stamenkovski: Košmar u SNS zbog jačanja rejtinga „Zavetnika“ i cele državotvorne opozicije. Dragan Nikolić: Tražim izvinjenje od Darka Glišića zbog izjave da sam prešao u SNS

PDF Štampa El. pošta
petak, 03. februar 2023.

Nakon što je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao da je pet zavetnika prešlo u redove Srpske napredne stranke, oglasila se i predsednica Srpskog pokreta Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski koja za Novu kaže da su jednom poslaniku čak uspeli i ime da pogreše. Prema njenim rečima, razlog ovakvog napada je košmar u kojem se nalazi SNS zbog "jačanja rejtinga Zavetnika".

Predsednica Srpskog pokreta Zavetnici kaže za Novu da su predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić i ova stranka uspeli i ime da pogreše poslanicima koji već odavno nisu u Zavetnicima.

„Reč je o pojedincima koji nisu u Zavetnicima još od prošle godine. Jednom od njih su potpuno pogrešili prezime, što znači da oni ne znaju ni koga privode u stranku, važno je samo da pokušaju da se nekako obračunaju sa Srpskom strankom Zavetnici. Naveli su ime našeg poslanika Dragana Nikolića, koji je uredno prisutan u poslaničkom klubu naše stranke. Valjda ga priželjkuju u svojim redovima, pa se potvrđuje ono: Što je babi milo, to joj se i snilo“, kaže za Novu Đurđević Stamenkovski.

Naša sagovornica napominje da je razlog svemu ovome košmar u kojem se nalazi jačanje rejtinga Zavetnika i „celokupne državotvorne opozicije“.

„Čoveka od jutros zovu prijatelji i porodica. Žena hoće da ga se odrekne, ako se ispostavi da je pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Ona je inače ugledni sudija u Vranju, vrlo je stroga i sad imamo veće probleme, moramo da je razuverimo, inače ga neće primiti u kuću. Kaže, za takvu bruku izriče najteže presude. Srećom, Nikolić je nevino optužen, a Srpska napredna stranka je još jednom pokazala u kakvom se košmaru nalazi zbog jačanja rejtinga Srpske stranke Zavetnici i celokupne državotvorne opozicije“, zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Poslanik Dragan Nikolić tražio izvinjenje Darka Glišića

„Tražim izvinjenje g. Darka Glisića, jer je izneo notornu neistinu da sam prešao u SNS. Ta vest je uznemirila moju porodicu, sve u Srpskoj stranci Zavetnici i javnost u Srbiji. Dakle, nisam prešao, već ostajem ponosni narodni poslanik i potpredsednik Srpske stranke Zavetnici, koja se zalaže za poštovanje Ustava Srbije i njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta na celoj teritoriji. Ne ultimatumu za priznanje Kosova i formiranje „Velike Albanije“; poručio je poslanik Nikolić. Oni koji su prešli u SNS treba da vrate mandate Srpskoj stranci Zavetnici. 

Podsetimo, funkcioner Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je da je pet članova stranke „Zavetnici“ odlučilo da pređe u SNS. On je na konferenciji za novinare rekao da je tim članovima Zavetnika „dosta laži, obmana i kabadahijskog ponašanja Milice Đurđević Stamenkovski, kao i njenog supruga Stefana“.

„Ono što je juče uradila sa grupom istomišljenika njihovu današnju odluku učinilo je mnogo lakšom i ubrzalo je“, rekao je Glišić na konferenciji za novinare, prenosi N1.

Podsetimo, Predsedništvo Zavetnika saopštilo je 24. oktobra 2022. godine da nije neočekivana vest „večeras objavljeno saopštenje Srpske napredne stranke u kome se navodi da su uspešno završili vrbovanje šestoro bivših članova Zavetnika“.

(Nova.rs)

Videti još: Darko Glišić: Dva poslanika i tri odbornika „Zavetnika“ prešlo u SNS

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner