Početna strana > Hronika > Milica Đurđević Stamenkovski: Izjava Sergeja Lavrova koji je uporedio ZSO sa Minskim sporazumima predstavlja još jednu potvrdu da se Srbiji sprema prevara u Briselu, po istom modelu kojim je Zapad obmanjivao Ruse u Ukrajini
Hronika

Milica Đurđević Stamenkovski: Izjava Sergeja Lavrova koji je uporedio ZSO sa Minskim sporazumima predstavlja još jednu potvrdu da se Srbiji sprema prevara u Briselu, po istom modelu kojim je Zapad obmanjivao Ruse u Ukrajini

PDF Štampa El. pošta
subota, 04. mart 2023.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je da vlast čini "diplomatski presedan", jer pregovara o Kosovu i Metohiji bez ijedne sile saveznice, koja bi mogla da podrži srpske državne interese.

Ona je u saopštenju navela da je izjava ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je uporedio Zajednicu srpskih opština sa Minskim sporazumima, „još jedna potvrda da se Srbiji sprema prevara u Briselu, po istom modelu kojim je Zapad obmanjivao Ruse u Ukrajini“.

„Zbog čega vlast veruje Briselu i Evropskoj uniji kada nas iskustvo uči drugačije? Francusko-nemački plan treba odbaciti bez bilo kakvog dvoumljenja, jer srpska strana njime ništa ne dobija, a Kosovo stiče punu nezavisnost“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Prema njenim rečima, iza otpora „ultimatumu“, odnosno zahtevima da se prihvati francusko-nemački plan, ne stoje samo stranke državotvorne opozicije, već ceo srpski narod.

„Niko nema mandat da trguje Gračanicom, Visokim Dečanima i Bogorodicom Ljeviškom. Kosovski zavet nas je sabirao kroz vekove, tako će biti i danas“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner