Početna strana > Hronika > Milica Đurđević Stamenkovski: Državotvorna opozicija izlazi u dve kolone. Nema mesta bilo kakvim intrigama i pokušajima da se pronađe krivac, kako bi se uneo razdor
Hronika

Milica Đurđević Stamenkovski: Državotvorna opozicija izlazi u dve kolone. Nema mesta bilo kakvim intrigama i pokušajima da se pronađe krivac, kako bi se uneo razdor

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 30. oktobar 2023.

 Takozvana državotvorna opozicija izaći će na predstojeće izbore u dve kolone, potvrdila je za N1 Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Srpske stranke Zavetnici.

Kako je Đurđević Stamenkovski navela u odgovoru za N1, savez koji čine Dveri, Zavetnici i koalicija „NADA“ , imali su nekoliko „kontruktivnih razgovora“, a između dve koalicije postoji „neupitna načelna saglasnost oko principa koji se tiču odbrane države, odbacivanja francusko-nemačkog plana i neophodnosti promene politike i vlasti u Srbiji“.

„Odluka o nastupa u dva izborna formata je već ranije doneta, ali smo kao odgovorni ljudi nastavili razgovore o modelima saradnje“, izjavila je predsednica Zavetnika.

Komentarišući pisanje N1, da je „državotvorna opozicija“ bića na pragu postizanja dogovora posle petočasovnih razgovora, dok se nije pojavio Stefan Stamenkovski, njegova supruga Milica Đurđević Stamenkovski kaže da nema mesta bilo kakvim intrigama i pokušajima da se pronađe krivac, kako bi se uneo razdor.

„Mi smo imali izuzetnu saradnju u borbi protiv francusko-nemačkog plana i to iskustvo ostaje pozitivno“, poručila je Đurđević Stamenkovski.

Ona je dodala da je razmenjeno mišljenje i o izbornim strategijama, a da je zaključak da dve koalicije mogu da postignu potrebnu motivaciju birača izlaskom u dve kolone.

„U pitanju su stranke koje su kao državotvorne i patriotske ušle u parlament prošle godine, i koje kao takve izlaze na predstojeće izbore. To potvrđuje našu doslednost, principijelnost i posvećenost srpskim nacionalnim interesima. Obe koalicije imaju svoje komunikacione strategije, a razlike koje u pristupima postoje, omogućiće nam takozvani veći domet i prostor u izbornoj kampanji. Razlike se ne tiču osnovnih principa, već su strateške prirode i iskoristićemo ih za podizanje čitavog patriotskog biračkog tela na viši nivo“, poručila je.

Prema njenim rečima, to što na „patriotskom polu opozicije“ nema samo jedne kolone, ne znači da nema i jedinstva i da ga neće biti.

„Mi predstavljamo nove snage i sabranost u jednu kolonu nije neophodna, štaviše, imamo procene i razloge koje favorizuju dve velike liste nacionalne opozicije“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Videti još:

N1: Propali pregovori „državotvorne opozicije“, Stamenkovski sprečio dogovor

Matija Bećković: Dok sam ja bio na sastanku stranaka državotvorne opozicije dogovor o jednoj listi je bio postignut

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner