Početna strana > Hronika > Migel Anhel Moratinos: Srbija i Španija imaju iste stavove po svim pitanjima
Hronika

Migel Anhel Moratinos: Srbija i Španija imaju iste stavove po svim pitanjima

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 13. decembar 2009.

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Španije Migel Anhel Moratinos izjavio je danas da su odnosi njegove zemlje i Srbije najbolji u istoriji odnosa dve države i dodao da će Španija od početka sledeće godine, kada preuzima predsedavanje Evropskoj uniji, učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne Srbiji na putu ka EU.

„Pokrenućemo sve instrumente da dođe do ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i zdušno ćemo, kada za to dođe trenutak, podržati molbu Srbije da dobije status kandidata za ulazak u EU”, rekao je Moratinos na zajedničkoj konferenciji sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem.

Moratinos je istakao da vlade Srbije i Španije imaju iste stavove po svim pitanjima i dodao da dve zemlje brane legitimitet međunarodnog prava i smatraju da svaka zemlja mora u potpunosti da ga poštuje.

Šef španske diplomatije, koji je juče doputovao u Beograd zbog dobijanja nagrade počasnog građanina srpske prestonice, prisetio se svojih prvih diplomatskih dana u Beogradu, pre 30 godina.

„Još od sinoć, kada sam stigao, svaki trenutak doživljavam veoma emotivno”, rekao je Moratinos.

(Tanjug)
 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner