Početna strana > Hronika > Marko Đurić: Miloš Vacić nije moj savetnik; Vučić: Nemam pojma radi li Vacić, ali nije on uništio institucije
Hronika

Marko Đurić: Miloš Vacić nije moj savetnik; Vučić: Nemam pojma radi li Vacić, ali nije on uništio institucije

PDF Štampa El. pošta
petak, 23. decembar 2016.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić odbacio je kao "izmišljotine i klevete" to što se Miloš Vacić, portparol desničarskog pokreta "1389" u medijima pominje kao njegov savetnik, te smatra da su te klevete upućene na njegov račun, jer, kako navodi, "nemaju šta drugo da mi prebace".

- Što se tiče Miloša Vacića, dovoljno je da odete na zvanični sajt Kancelarije za KiM i da vidite ko su moji saradnici, izabrani na vladi - rekao je Đurić novinarima koji ga prate tokom posete Medveđi.

Ali, dodao je, "kada neko nema za šta da vas napada nakon tri godine mukotrpnog rada i borbe i četiri i po godine u pregovorima, onda se bavi izmišljotinama i glupostima".

Dovoljno je, kako je rekao, pogledati i sistematizaciju Kancelarije za KiM kao službe vlade, gde se vidi da ne postoje savetnici, ali, kako primećuje, "kada bukvalno nemate šta nemate nekome da kažete, da prebacite, da mu za tri godine borbe i četiri i po godine borbe u pregovorima nijednu ružnu stvar nađete i kažete, onda se bavite izmišljotinama i klevetanjem, i ljudi koji su prozvani, i same institucije".

O Vacićevom angažmanu u toj instituciji ovih dana su pisali mediji, a on sam je za "Blic" potvrdio da je savetnik, ne želeći da otkrije kako je došlo do toga:

- Jeste, savetnik sam Marka Đurića, ali ne smem ništa više da kažem. Nisam ovlašćen da dajem izjave. Pozovite informativnu službu Kancelarije - rekao je Vacić, čije selfi fotografije iz Vlade Srbije kruže društvenim mrežama.

Vacić, portparol desničarskog pokreta "1389", osuđivan je zbog različitih krivičnih dela, a prema našim saznanjima, u Kancelarili za KiM zaposlen je pre dva meseca.

Vučić: Nemam pojma radi li Miša Vacić, ali nije on uništio institucije

Premijer Aleksandar Vučić danas nije mogao da komentariše "slučaj Miloša Vacića u Kancelariji za Kosovo i Metohiju", niti komentar na to direktora Marka Đurića, rekavši da ne zna šta je Đurić rekao, niti o čemu se radi.

On je novinarima u pauzi konferencije o sivoj ekonomiji, a odgovarajući na pitanja, rekao da ne misli da tu ima nekih velikih problema, da ne zna šta je Đurić rekao, ali da će, kad bude imao sve elemente, reći šta bude znao.

- Neki koji su pričali o ugroženosti institucija uništili su ih...nemam pojma da li radi (Vacić) ili ne, ali nije institucije uništio Miša Vacić - rekao je premijer.

Upitao je koje su to institucije urušene, te koju mi to nezavisnu instituciju još imamo, primetio je da su umesto toga svi postali politikanti.

- Sada svi vide da sam govorio istinu, da govorim već dve godine, a svi su ćutali...tim gore po istinu - rekao je i najavio veliku novogodišnju pres konferenciju na kojoj će odgovarati na sva pitanja.

Pavlović: Razočaran sam

Lazar Pavlović iz Gej-strejt alijanse kaže da je razočaran informacijom o zaposlenju Vacića i podsetio da je osuđivan zbog diskriminacije LGBT osoba, kao i da do dan danas nije promenio stav prema ovoj populaciji.

(Tanjug) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner