Početna strana > Hronika > Marija Zaharova: Zahtevi EU prema Srbiji da se pridruži sankcijama protiv Rusije i prizna nezavisnost „Kosova“ su smešni. Šta je ostalo od Evrope u EU? Evropa kao civilizacija je sada sačuvana u Rusiji
Hronika

Marija Zaharova: Zahtevi EU prema Srbiji da se pridruži sankcijama protiv Rusije i prizna nezavisnost „Kosova“ su smešni. Šta je ostalo od Evrope u EU? Evropa kao civilizacija je sada sačuvana u Rusiji

PDF Štampa El. pošta
subota, 26. novembar 2022.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je komentarišući zahtev EU prema Srbiji da se pridruži sankcijama protiv Rusije i prizna nezavisnost samoproglašenog Kosova, nazvala „smešnim“.

"To je zaista smešno. Šta je ostalo od Evrope u EU? Samo geografska referenca na kontinent. Evropa kao civilizacija je sada sačuvana u Rusiji", napisala je ona na Telegram kanalu.

Zaharova je dodala da je u EU uništena evropska tradicija, izopačeni drevni postulati zakona i prava, hrišćanske vrednosti i ideali humanizma.

Podsetimo, zvaničnici EU su više puta tražili od Srbije da uvede sankcije Rusiji, a Evropski parlament je 23. novembra usvojio rezoluciju kojom se traži da Srbija uvede sankcije Rusiji.

(Vostok)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner