Početna strana > Hronika > Marija Zaharova: Vilijam Voker je cinični provokator. Provokacija u Račku zauvek će ostati crna mrlja na obrazu SAD i njihovih saveznika, a ispoljavanje patološke srbofobije nikada neće zaboraviti ni Rusija, kao ni Srbija
Hronika

Marija Zaharova: Vilijam Voker je cinični provokator. Provokacija u Račku zauvek će ostati crna mrlja na obrazu SAD i njihovih saveznika, a ispoljavanje patološke srbofobije nikada neće zaboraviti ni Rusija, kao ni Srbija

PDF Štampa El. pošta
petak, 27. januar 2023.

Provokacija u Račku zauvek će ostati crna mrlja na obrazu Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, a ispoljavanje patološke srbofobije ni Rusija, kao ni Srbija, nikada neće zaboraviti, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je na taj način prokomentarisala izjavu bivšeg ambasadora verifikacione misije OEBS na Kosovu i Metohiji Vilijama Vokera koji je rekao da će "ohrabrivati" Prištinu da tuži Srbiju za navodni genocid, te da se divi bivšoj terorističkoj organizaciji "OVK".

„U pitanju je cinični provokator koji je zloupotrebio status predstavnika OEBS, dao sebi ekskluzivno pravo da tumači događaje kako on smatra shodnim, pritom nadmeno tvrdeći da će svet svakako pre verovati njemu nego objektivnim činjenicama“, navela je Zaharova.

Dodala je da Voker i dalje nastavlja da opravdava vođe "OVK" i da prebacuje krivicu za situaciju na Kosovu isključivo na Srbe.

„Vilijam Voker ne samo da je namerno i grubo prekršio mandat međunarodnog posmatrača, nego je i celom svetu pokazao tipične američke metode izvrtanja činjenica i iskrivljavanja stvarnosti“, dodala je Zaharova.

(Vostok)