Početna strana > Hronika > Maja Videnović: Napadi na Sašu Jankovića su napadi na nekog ko slobodno misli i poštuje Ustav
Hronika

Maja Videnović: Napadi na Sašu Jankovića su napadi na nekog ko slobodno misli i poštuje Ustav

PDF Štampa El. pošta
utorak, 21. april 2015.

 Potpredsednica Demokratske stranke Maja Videnović ocenila je da se "sramnim napadima" na zaštitnika građana Sašu Jankovića "ne udara" samo na njega, već na temelj vladavine prava, nezavisne institucije i demokratsko društvo.

- Nije to pokušaj da se ućutka samo neko ko slobodno misli, nego neko ko radi ono na šta je Ustavom i zakonom obavezan. Neko ko štiti prava građana. Ako se zaštitnik proglašava politikantom, sramotom, neprijateljem samo zato što se nekome ne dopada činjenica da radi svoj posao, šta da očekuju građani? Šta im vlast napadom na zaštitnika poručuje - navela je Maja Videnović za dnevnik "Danas".

Prema njenim rečima, opasno je za društvo u Srbiji da se neprijateljem smatra svako ko ne govori pohvale o premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

- Dužni smo da se tome glasno suprotstavimo. Odbranom zaštitnika ne brani se jedan čovek, brani se institucija, brane se vrednosti koje su svakodnevno napadnute. Kad poslanici i ministri vladajuće stranke postaju isključivo zaštitnici misli i namera premijera, zaštitnici Zaštitnika moraju biti institucije i javnost. Zaštita zaštitnika je zaštita svakog od nas - navela je potpredsednica DS-a.

Prošle nedelje je nekoliko poslanika vladajuće Srpske napredne stranke zatražilo ostavku Jankovića tvrdeći da je njegov izveštaj o stanju ljudskih prava u Srbiji u 2014. godini paušalan i ispolitizovan.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da je požar u katedrali Notr Dam u Parizu izbio slučajno ili je podmetnut?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner