Početna strana > Hronika > Mahmud Ahmadinežad: Avioni nisu mogli da sruše „kule bliznakinje” u Njujorku
Hronika

Mahmud Ahmadinežad: Avioni nisu mogli da sruše „kule bliznakinje” u Njujorku

PDF Štampa El. pošta
petak, 23. septembar 2011.

VAŠINGTON – Predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad izjavio je danas da je kao inženjer siguran da avioni nisu mogli da sruše „kule bliznakinje” u Njujorku, u napadu 11. septembra 2001. godine.

Ahmadinežad je u intervjuu za agenciju Asošijeted pres rekao da je nemoguće da su dva aviona srušila kule samo udarivši u njih i da je sigurno bilo neke vrste planirane eksplozije.

Iranski predsednik nije, međutim, rekao da su SAD izvele nesreću, ali je dodao da ima pitanja koja svet treba da reši i da onih koji sumnjaju ima i u SAD.

Na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Ahmadinežad je terorističke napade na Njujork i Vašington nazvao „izgovorom” za američke napade na Irak i Avganistan, a diplomate više zapadnih zemalja i SAD su tokom njegovog govora napustile sednicu.

Ahmadinežad je američkoj agenciji izjavio da smatra da nije isteklo vreme za Iran i SAD da poprave svoje loše odnose.

Američki predsednik Barak Obama još uvek može da pokuša da unapredi odnose posle 30 godina neprijateljstva, rekao je iranski predsednik, dodajući da je spreman da se sastane sa američkim kolegom i da bi Generalna skupština UN ove sedmice bila dobra prilika za to.

Dve zemlje bi, prema njegovim rečima, mogle da sarađuju u nekoliko oblasti, uključujući obaveštajne službe, i mogle bi da razgovaraju o spornom nuklearnom programu Teherana.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner