Početna strana > Hronika > LDP: Irinej bački je iz jedinice za specijalne operacije u uzurpiranoj SPC
Hronika

LDP: Irinej bački je iz jedinice za specijalne operacije u uzurpiranoj SPC

PDF Štampa El. pošta
utorak, 07. februar 2012.

Iz Gradskog odbora LDP Novi Sad poručili su da nisu mogli i da ne mogu da ćute pred zloupotrebom SPC, posebno onom kojoj je tu instituciju izložio Irinej bački u Vojvodini.

"Ništa od onog što je u naručenoj izjavi naknadno rekao, ne može da demantuje činjenicu da je uvukao SPC u veliku sramotu na obeležavanju godišnjice strašnog zločina i Novosadske racije. Oni su udarili najveći šamar Crkvi, posebno u Novom Sadu i Vojvodini", navodi se u saopštenju LDP-a.

Ta stranka navodi da nema ništa protiv hrišćanstva, pravoslavlja i normalne uloge SPC u društvu.

"Naprotiv, LDP poštuje sve ono što njeni vernici osećaju i u šta veruju u religioznom smislu. Međutim, protiv uzurpatora Srpske pravoslavne crkve, poput Irineja Bačkog i svih njegovih ratnih drugova sakrivenih iza mantije, imamo da kažemo ono što je očigledno – da su pokvarenjaci koji mantijom kriju maskirnu uniformu koja je njihova najdraža odeća, da su već 20 godina u čvrstom zagrljaju sa zlikovcima i najgorim ološem koji je uništio Srbiju svojim ratnim poduhvatima i mirnodopskim zločinima, kao i da od Crkve prave utočište za te iste zlotvore – od Arkana i Legije, preko Škorpiona, desetina ubica, švercera, begunaca od pravde, ratnih zločinaca i sitnih kriminalaca", navodi se u saopštenju LDP-a.

"Nije Irinej Srpska pravoslavna crkva, kao što to ne mogu biti ni Filaret – vladika sa mitraljezom, Amfilohije, Pahomije i njima slični. Oni su SPC isto onoliko koliko je JUL bio levičarska partija i slika Srbije ili koliko je Arkan bio patriota i sposoban vojskovođa. Taj krug falsifikatora pečata, koji je i povlačenje prethodnog patrijarha Pavla najbrutalnije pokušao da falsifikuje, nema pravo da sudi, baca anateme i bilo koga proglašava Antihristom. Oni su od SPC napravili poluilegalno preduzeće, of-šor švercersku kompaniju, raspojasani u svojom ambiciji da zatruju i unište Srbiju, koristeći slabosti države koja im to omogućava i toleriše. Redenike, blagoslove Škorpionima, Bele anđele koje dodeljuju pedofilima i otvorenu podršku nasilju, danas zamenjuju napadima na Liberalno demokratsku partiju", stoji u saopštenju LDP-a.

Kako je navedeno "ništa sporno ne postoji u izjavi Čedomira Jovanovića – Irinej i njemu slični, iz iste jedinice za specijalne operacije u uzurpiranoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jesu najružnije lice i histerični portparoli te mutant politike u koju su uvukli organizaciji čiji su šefovi".

"Taj naš stav nema nikakve veze sa vernicima i odnosom prema pravoslavlju. Naprotiv, mi želimo da SPC-u bude omogućeno da zaista bude važna verska, društvena i nacionalna instituciju. Baš zbog deformacija sistema unutar SPC, među kojima prednjači pojava Irineja bačkog, tako nešto nije moguće. Protiv njihove zloupotrebe vere i institucije SPC i dalje ćemo reagovati i pokušavati da Crkvu oslobodimo tog zla", saopštava Liberalno demokratska partija.

(Blic)