Početna strana > Hronika > Kremlj: Putin i Vučić će u Sočiju razgovarati i o Kosovu
Hronika

Kremlj: Putin i Vučić će u Sočiju razgovarati i o Kosovu

PDF Štampa El. pošta
sreda, 24. novembar 2021.

 MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov srpski kolega Aleksandar Vučić će se na sutrašnjim razgovorima u Sočiju, između ostalog, fokusirati i na rešenje kosovske krize, navodi se u saopštenju zvaničnog Kremlja.

"Planirano je da se dotaknu gorućih pitanja rusko-srpskog strateškog partnerstva u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi, kao i da razmene mišljenja o situaciji na Balkanu, uključujući i izglede za rešenje pitanja Kosova", navodi se u saopštenju, a prenosi ruska agencija TASS.

Ranije danas je portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio da će Putin sutra u Sočiju razgovarati sa Vučićem o "saradnji dve zemlje na obostranu korist", što će, kako je ocenio Peskov, biti "veoma važni razgovori sa saveznikom i prijateljem Rusije".

"Naši bilateralni odnosi su posebne prirode. Oni su sveobuhvatni kada je reč o saradnji i interakciji na obostranu korist, kako u trgovini i ekonomiji, tako i u investicijama, o čemu će sigurno biti reči tokom sutrašnjeg susreta", naveo je Peskov.

On je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da bi cena gasa za Srbiju mogla da bude jedna od tema tokom sutrašnjeg razgovora dvojice lidera.

"Gospodin Vučić je više puta izjavio da će pokrenuti to pitanje, pa se razgovor o tom pitanju može očekivati", naveo je Peskov.

Vučić je više puta najavio da će u razgovoru tražiti nižu cenu gasa za Srbiju.

(Tanjug)