Početna strana > Hronika > Kipar zabranio karatistima tzv. „Kosova“ da se takmiče pod svojom zastavom na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore
Hronika

Kipar zabranio karatistima tzv. „Kosova“ da se takmiče pod svojom zastavom na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore

PDF Štampa El. pošta
subota, 04. februar 2023.

Vlada Kipra donela je odluku da se takmičari sa tzv. Kosova ne mogu takmičiti sa svojom zastavom na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Posle te odluke oni su doneli odluku da se povuku sa takmičenja, iako su pre toga uložili nekoliko žalbi i tražili da se odluka preinači.

Predsednik karate federacije tzv. Kosova Avni Gaši žalio se medijima zbog toga.

- Prihvatila nas je Evropska karate federacija, takmičili smo se sa drugima do sada, ali na Kipru nam nisu dozvolili. Rekli su nam da takmičari mogu da nastupe samo kao predstavnici karate federacije i da umesto zastave stoji natpis 'Kosovski karate savez'. Takođe su nam rekli da neće biti intoniranja himne ako naš takmičar osvoji zlato", rekao je Gaši.

Zbog toga se žalio i Svetskoj karate federaciji.

- U Larnaki se sastao Izvršni komitet i posle toga nam je rečeno da oni ne mogu da menjaju odluku Vlade Kipra i da možemo da se takmičimo samo pod tim uslovima. Nismo prihvatili. Jednoglasno smo odlučili da nećemo da nastupimo tamo", zaključio je Gaši i dodao da je trebalo da učestvuje preko 30 karatista.

(Novosti)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner