Početna strana > Hronika > Kina zakonom podstiče porodično vaspitanje, moguće kažnjavanje roditelja za „veoma loše ponašanje“ njihove dece
Hronika

Kina zakonom podstiče porodično vaspitanje, moguće kažnjavanje roditelja za „veoma loše ponašanje“ njihove dece

PDF Štampa El. pošta
utorak, 19. oktobar 2021.

Roditelji u Kini čija se dece „veoma loše ponašaju“ ili počine neko krivično delo mogli bi da se suoče s kaznom prema predlogu novog zakona.

U skladu s nacrtom zakona o promociji porodičnog obrazovanja staratelji će dobiti opomenu i biće im naređeno da prođu kroz programe za usmeravanje porodičnog obrazovanja ukoliko tužioci utvrde veoma loše ili kriminalno ponašanje kod dece koja su pod njihovim starateljstvom.

„Ima mnogo razloga za loše ponašanje adolescenata, a glavni uzročnik je manjak ili neprikladno porodično obrazovanje“, rekao je Zang Tjevei, portparol Komisije za zakonodavne poslove koje je pod upravom Nacionalnog narodnog kongresa (NPC), preneo je Si-En-En.

Kina je apelovala na mlade Kineze da budu „manje ženstveni, a više muževni“

Peking je ove godine uveo stroža pravila kada je reč o deci, uključujući smanjenje zavisnosti kod najmlađih od onlajn igara, koja je nazvana jednom vrstom „duhovnog opijuma“ i suzbijanje „slepog“ obožavanja poznatih ličnosti sa interneta.

Ministarstvo obrazovanja je poslednjih meseci ograničilo vreme koje maloletnici mogu da provedu igrajući onlajn igrice na sat vremena samo petkom, subotom i nedeljom.

Takođe je smanjen obim domaćih zadataka i zabranjeni su dodatni časovi za glavne predmete tokom vikenda i raspusta zbog zabrinutosti da su deca preopterećena školskim gradivom.

Kina je istovremeno apelovala na mlade Kineze da budu „manje ženstveni, a više muževni“.

U okviru svog „Predloga za sprečavanje feminizacije muških adolescenata“ koji je predstavljen u decembru, Ministarstvo obrazovanje je apelovalo na škole da promoviše sportove u okviru rekreativne nastave, kao što je fudbal.

(Danas)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner