Početna strana > Hronika > KiM: Srbi sa severa KiM, kako predviđa „administrativno uputstvo vlade u Prištini“, pokušali da predaju zahtev za razrešenje albanskih gradonačelnika. U svim opštinama odbili da prime zahtev
Hronika

KiM: Srbi sa severa KiM, kako predviđa „administrativno uputstvo vlade u Prištini“, pokušali da predaju zahtev za razrešenje albanskih gradonačelnika. U svim opštinama odbili da prime zahtev

PDF Štampa El. pošta
utorak, 05. decembar 2023.

 U četiri opštine na severu Kosova, u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, predstavnici građana jutros su pokušali da predaju zahtev za razrešenje albanskih gradonačelnika, onako kako je i predviđeno administrativnim uputstvom, preneo je portal Kosovo onlajn.

Kako je navedeno, građani su zahteve pokušali da predaju predsednicima Skupština opština jer upravo to i predviđa administrativno uputstvo koje je letos izradila Vlada u Prištini, ali su u svim opštinama odbili da taj zahtev prime.

Građane koji su u naselju Lipa pokušali da predaju inicijativu za smenu, legitimisala je policija.

Zbog svega, predstavnici građana u sve četiri opštine uputiće zahtev i Centralnoj izbornoj komisiji, a o svemu će obavestiti i zemlje Kvinte i predstavnike Evropske unije.

(Beta-Kosovo onlajn)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner