Početna strana > Hronika > KiM: Pripadnici ROSU u selu Jošanica kod Leposavića maltretirali i naneli telesne povrede dvojici srpskih mladića
Hronika

KiM: Pripadnici ROSU u selu Jošanica kod Leposavića maltretirali i naneli telesne povrede dvojici srpskih mladića

PDF Štampa El. pošta
sreda, 08. mart 2023.

 Pripadnici kosovske specijalne jedinice policije (ROSU) u selu Jošanica kod Leposavića maltretirali su sinoć oko 19.30 sati i naneli telesne povrede mladićima L. Đ. (23) i Đ. M. (24), koji žive u tom selu. Oni se osećaju dobro i nalaze pod nadzorom na odeljenju hirurgije u KBC u Severnoj Mitrovici.

Mladić Đ. M. kaže da je bio u vozilu sa L. Đ. i da se njihov automobil kretao polako. Kaže da je bio iznenađen kada su ih pripadnici specijalne policije, bez razloga, zaustavili. Kada su ih izvukli iz automobila, odmah su bez razloga počeli da ih udaraju u glavu.

„Nešto oko 19.30 sati krenuli smo polako kolima kroz selo da tražimo moj izgubljeni telefon. Vozio sam polako kada su nas presrela dva džipa iz kojih je izašlo oko osam uniformisanih specijalaca. Prišli su izvukli nas iz kola i počeli da maltretiraju. Udarali su nas u glavu u rebra i kada su shvatili da ovde živimo pustili su nas da odemo kućama. Obojica smo u bolnici na hirurgiji, bole nas rebra, ali za sada smo dobro na posmatranju”, kazao je Đ. M. za portal „Kosovo onlajn”.

Dodao je da slučaj nisu prijavili policiji.

(Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner