Početna strana > Hronika > Jens Stoltenberg: Moramo da se pripremimo za loše vesti. Situacija na frontu za Ukrajinu je kritična i mogla bi dodatno da se pogorša. Ratovi su sami po sebi nepredvidivi
Hronika

Jens Stoltenberg: Moramo da se pripremimo za loše vesti. Situacija na frontu za Ukrajinu je kritična i mogla bi dodatno da se pogorša. Ratovi su sami po sebi nepredvidivi

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 03. decembar 2023.

Situacija na frontu za Ukrajinu je kritična i mogla bi dodatno da se pogorša zbog nedostatka pomoći Zapada, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

"Moramo da se pripremimo za loše vesti. Konflikti se razvijaju u fazama. Ali moramo podržati Ukrajinu i u lošim i u dobrim vremenima", rekao je Stoltenberg za nemački kanal "Erste", odgovarajući na pitanje novinara da li strahuje da će se situacija u Ukrajini u budućnosti pogoršati.

Stoltenberg je priznao da članice Alijanse nisu u stanju da zadovolje povećanu potražnju Ukrajine za municijom.

Osvrnuvši se na situaciju na frontu, Stoltenberg je naveo da u proteklih nekoliko meseci nije bilo značajnijeg pomaka, ali da ne želi da komentariše dalji razvoj događaja.

"Ratovi su sami po sebi nepredvidivi. Ali znamo da što više podržavamo Ukrajinu, to će se rat brže završiti", ocenio je.

Generalni sekretar NATO-a je prethodno osudio Evropu, napomenuvši da evropske zemlje slede sopstvene interese i ne mogu da povećaju proizvodnju oružja za Ukrajinu.

"Nismo u mogućnosti da sarađujemo onoliko blisko koliko bi trebalo. To dovodi do većih troškova i otežava povećanje proizvodnje", kazao je Stoltenberg.

(RT)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner